Een woontoren uit de fabriek? Ja dat kan en in Groningen komt er één met 47 appartementen

De woontoren die komende winter wordt gebouwd op het Suikerunieterrein.

Op het Suikerunieterrein verrijst in acht maanden tijd een woontoren van zeven verdiepingen. De woning komt uit de woningfabriek van bouwbedrijf Van Wijnen in Heerenveen.

Van Wijnen start direct na de zomervakantie met de voorbereidingen voor de bouw van de woontoren. De toren komt bij het in 2019 geopende project De Loskade, onderdeel van het Fijn Wonen-programma van de bouwer.

Oplossen woningtekort

De woontoren beslaat zeven verdiepingen en bevat 47 appartementen. De appartementen worden niet bewoond. Ze worden verhuurd als kantoorruimtes en werkplekken waar bedrijven en startups zich kunnen vestigen. Met de bouw van de toren wil de projectontwikkelaar laten zien wat hun huizenfabriek allemaal kan.

,,Het is voor ons een mooi project waarin we onder andere invulling geven aan het tekort aan betaalbare werkplekken in Groningen. De toren is daarnaast een schaalbaar resultaat, dat laat zien hoe we van prototype naar grootschalig produceren van unieke woningen, gebouwen, wijken en buurten gaan. Grootschalige productie is noodzakelijk om corporaties, beleggers, gemeenten en projectontwikkelaars te helpen bij te dragen aan de oplossing voor het woningtekort in ons land’’, zegt Menso Oosting, directeur van Fijn Wonen.

Komend voorjaar klaar

De oplevering van de toren staat gepland in het voorjaar van 2023. Naast de toren worden acht nieuwe woningen gebouwd.

Fijn Wonen experimenteert tot 2030 op het voormalige Suikerunieterrein in Groningen. In 2019 werd de pop-up wijk De Loskade geopend, waar 14 woningen en 32 studio’s zijn gerealiseerd.

Nieuws

menu