Zicht op indexatie in nieuw pensioenstelsel, maar er is ook stevige kritiek op het akkoord

Gepensioneerden hebben voor het eerst in jaren zicht op indexatie. Als de snel oplopende rente de komende maanden niet plotseling instort, gaan pensioenfondsen na 1 juli eindelijk weer indexeren.

Minister Carola Schouten (midden), voorzitter van de werkgeversorganisatie Ingrid Thijssen (rechts) en FNV-voorzitter Tuur Elzinga tijdens de persconferentie over het Pensioenakkoord. Het kabinet stuurde gisteren een wetsvoorstel over de pensioenhervorming naar de Kamer.

Minister Carola Schouten (midden), voorzitter van de werkgeversorganisatie Ingrid Thijssen (rechts) en FNV-voorzitter Tuur Elzinga tijdens de persconferentie over het Pensioenakkoord. Het kabinet stuurde gisteren een wetsvoorstel over de pensioenhervorming naar de Kamer. foto: anp/Laurens van Putten

De twee grootste fondsen in Nederland zeggen dat ook nog snel te willen doen. Dat zou na jarenlange uitholling van de koopkracht betekenen dat gepensioneerden meer geld in de portemonnee krijgen. Althans, als de politiek akkoord gaat met de conceptwet. Het is een huzarenstuk wordt er beweerd, maar er is ook stevige kritiek.

Nieuws

menu