150 gewonden na explosies in Kabul: meerdere Amerikaanse soldaten omgekomen

Minstens dertien personen, waaronder kinderen, zijn omgekomen in een explosie bij een ingang van de luchthaven van Kabul. Foto: ANP

Door twee explosies bij een ingang van de luchthaven van Kabul en een ernaast gelegen hotel zijn volgens de eerste berichten zestig doden gevallen, onder wie mogelijk twaalf Amerikaanse soldaten. De Amerikaanse autoriteiten denken dat het om twee zelfmoordaanslagen gaat van een terreurgroep uit de regio, mogelijk Islamitische Staat. Zo’n 150 mensen rond het drukbezochte vliegveld raakten gewond, aldus Amerikaanse media.

Volgens Amerikaanse functionarissen zijn vermoedelijk meerdere Amerikaanse militairen om het leven gekomen. Zij benadrukken wel dat dit nog niet is bevestigd en dat de informatie nog kan wijzigen. Het zou gaan om tien Amerikaanse dodelijke slachtoffers; nog eens drie andere Amerikaanse soldaten raakten gewond. Volgens een gezondheidsmedewerker zijn er door de ontploffingen in totaal zo’n 120 mensen gewond geraakt, meldt The New York Times, onder wie ook kinderen. Zeker zestig mensen zouden zijn omgekomen.

Nieuws

menu