Aantal besmettingen Duitsland niet meer leidend bij bestrijding corona. Bijna zes op de tien Duitsers zijn volledig gevaccineerd

Aantal besmettingen Duitsland niet meer leidend bij coronabeleid ANP

Duitsland wil zich bij het coronabeleid niet langer laten leiden door het aantal besmettingen. Nu is het zo dat als de grens van 50 gevallen per 100.000 inwoners wordt overschreden automatisch maatregelen moeten worden getroffen. De regering heeft maandag besloten dat op voorstel van gezondheidsminister Jens Spahn uit de wet te schrappen, schrijft de krant Bild.

CDU-leider Armin Laschet is er ook voorstander van. Het parlement moet er nog wel over beslissen, mogelijk nog voor de verkiezingen van volgende maand. Spahn wil dat het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen als graadmeter gaat gelden.

Bijna zes op de tien Duitsers volledig gevaccineerd

Volgens Spahn is de drempel van 50 besmettingen overbodig geworden nu een fors deel van de bevolking is gevaccineerd. Sommige deelstaten zijn er al van afgestapt om alleen naar het aantal besmettingen te kijken. ,,Dat is waarom het mijn voorstel is om deze 50-drempel snel uit de wet te halen”, zei Spahn maandag tegen zender ZDF. Bijna zes op de tien Duitsers zijn volledig gevaccineerd tegen het virus.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu