Aantal besmettingen met corona stijgt naar recordhoogte in 'koud' Duitsland. Strengere maatregelen op komst als huidige trend doorzet

Foto: ANP

Het aantal coronabesmettingen dat in het laatste etmaal in Duitsland is vastgesteld, is omhooggeschoten naar een nieuwe recordwaarde die voor het eerst boven de 10.000 ligt. In de laatste 24 uur zijn er maar liefst 11.287 gevallen bij gekomen, meldt het Robert Koch Instituut, de Duitse equivalent van het RIVM.

De meer dan 11.000 gevallen zijn een forse toename ten opzichte van de ongeveer 7600 nieuwe gevallen die woensdag werden gemeld. Dinsdag kwamen er 6868 gevallen bij. Vorige week was er al driemaal op rij sprake van een recordaantal nieuwe besmettingen, variërend van rond de 6600 tot ongeveer 7800 besmettingen per etmaal.

In totaal is het virus in Duitsland nu bij 392.049 personen vastgesteld. Van hen overleden er tot dusver 9905. In het afgelopen etmaal zijn er 30 sterfgevallen geregistreerd als gevolg van Covid-19.

Snelle stijging

Hoewel het aantal besmettingen in Duitsland vooralsnog relatief laag was, is er sprake van een snelle stijging sinds het kouder is geworden. De Duitse autoriteiten hebben gewaarschuwd dat er strengere maatregelen nodig zijn als de trend doorzet. Woensdag werd bekend dat minister van Volksgezondheid Jens Spahn ook positief heeft getest op het coronavirus.

Nieuws

Meest gelezen

menu