Aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen daalt tot onder de 2500

Foto: ANP

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is voor het eerst sinds 22 november lager dan 2500. Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is voor de vijfde opeenvolgende dag afgenomen.

Dat valt te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Momenteel houden 2456 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt, een ziekenhuisbed bezet. Dat zijn 90 patiënten minder dan een etmaal geleden.

2834 mensen op verpleegafdelingen

De verpleegafdelingen behandelen momenteel 1834 mensen met Covid-19. Dat zijn 89 patiënten minder in vergelijking met donderdag. Er werden 186 nieuwe patiënten opgenomen, maar doordat er nog meer mensen de afdelingen mochten verlaten, daalde het totaal aantal bezette bedden toch.

622 coronapatiënten op intensive cares

Medewerkers van de intensive cares behandelen momenteel nog 622 coronapatiënten, eentje minder dan donderdag. Er werden 38 nieuwe ernstig zieke mensen met Covid-19 op de ic’s opgenomen, maar doordat er meer mensen overleden of naar een andere afdeling werden verplaatst daalde de bezetting toch.

In Duitsland liggen ook nog 16 Nederlandse coronapatiënten opgenomen op een ic-afdeling.

Patiënten verplaatsen naar andere regio’s

Om de druk op de ziekenhuizen zoveel mogelijk te spreiden verplaatst het LCPS patiënten naar andere regio’s. Donderdag werden er zes mensen naar een andere regio gebracht. Er werd die dag niemand naar Duitsland overgeplaatst.

Nieuws

menu