Aard- en Appelsla met vlees voor de huzaren | Jacques Hermus om de Noord
Deze zomer rijden we langs rechte lijnen langs en door onze provincies, op zoek naar de lekkerste ingrediënten voor een mooi gerecht. Vandaag: langs een diagonaaltje bezoeken we een dorpstuin, een boomgaard en een kudde. We maken een slaatje voor de huzaren, de Hongaarse ruiters die een gemakkelijke snack nodig hadden.

Biologische varkens van het veebedrijf Steenbergen in Ansen. Foto: Marcel Jurian de Jong
We slingeren de wagen aan voor het gezonde groen. Daartoe vervoegen we ons in Snakkerburen. Daar ligt wat tegenwoordig in hipsterspeak een ‘community garden’ wordt genoemd, een ‘gemeenschapstuin’. Of gewoon Doarpstún, zoals ze het daar zeggen.
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Upgrade (optioneel)
- Ma t/m za de krant online lezen
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier