Advocaat Peter Plasman: vrouw (22) die aangifte deed van aanranding door Marco Borsato is niet uit op schadevergoeding. 'Zij voelt zich beschadigd'

Marco Borsato. Foto: ANP/HH

De 22-jarige jonge vrouw die maandag aangifte deed van aanranding door Marco Borsato is absoluut niet uit op een schadevergoeding van de zanger. Dat zegt advocaat Peter Plasman, die het slachtoffer sinds woensdag bijstaat.

De aangeefster, die claimt dat Borsato haar vanaf haar vijftiende regelmatig onzedelijk betastte, wil volgens haar advocaat vooral genoegdoening en erkenning van het misbruik. Plasman: „Zij voelt zich beschadigd.”

Over de aangifte tegen Borsato zegt de advocaat: „Het doen van aangifte in een zedenzaak is vaak een grote stap. Zeker wanneer zoals nu de aangifte zich richt tegen een BN’er heeft dat voor alle betrokkenen ernstige consequenties. Mijn cliënte wordt partij in een strafrechtelijke procedure waarin mogelijk alles wordt opgerakeld, uiteraard afhankelijk van de proceshouding van de heer Borsato.”

 

Volgens Plasman worstelt het meisje ,,al heel lang met wat er gebeurd is, maar is zij nu sterk genoeg om de mogelijke gevolgen van haar stap aan te kunnen”. „Zij voelt zich beschadigd en zij heeft de vurige hoop dat erkend zal worden dat er dingen gebeurd zijn die niet hadden moeten gebeuren.”

’Hoofdstuk afsluiten’

Plasman wijst erop dat zijn cliënte als aangeefster in het strafproces op vrij eenvoudige wijze een financiële claim kan indienen.

„Het gaat haar echter niet om geld en zij zal dan ook geen schadevergoeding vorderen voor wat er gebeurd is. Mijn cliënte wil haar schade op een andere manier beperken, na erkenning hoopt zij dit nare hoofdstuk te kunnen afsluiten en op een goede manier door te kunnen gaan met haar leven. Om die reden ligt er nu een serieuze maar ook genuanceerde aangifte, waarbij ook ondersteunend materiaal is overhandigd aan de zedenpolitie”, aldus Plasman.

Marco Borsato ontkent volgens zijn advocaat Knoops alle beschuldigingen.

Nieuws

menu