Andries Noppert uit Marum schrijft sprookje en aardbevingsgedupeerden dienen veel meer klachten in | dagoverzicht dinsdag 22 november

Dagoverzicht dinsdag 22 november 2022.

Andries Noppert uit Marum schrijft sprookje als doelman Oranje, aardbevingsgedupeerden dienen veelvoud aan klachten in en vier energieleveranciers kunnen omvallen. Dat en meer in het nieuws van vandaag dat je (mogelijk) hebt gemist.

Aardbevingsgedupeerden dienen veelvoud aan klachten in

Het aantal klachten van aardbevingsgedupeerden uit Groningen aan de Nationale ombudsman is flink toegenomen. In een half jaar tijd kwamen er veel meer meldingen binnen dan het hele jaar ervoor.

Wat doet geluidsoverlast met je? Omwonenden Stadspark Groningen lopen met de kop tegen de muur

Wie het gebonk van zware muziekinstallaties op het evenemententerrein van het Stadspark in Groningen zat is, krijgt te horen dat de geluidsnormen niet worden overschreden. Lees hier hoe het belang van meer feest ook een keerzijde heeft.

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden.

Vader die zoontje (1,5) neerstak krijgt vijf jaar cel en tbs

De 47-jarige man uit Gasselte die op de parkeerplaats van het Boomkroonpad in Drouwen zijn 1,5-jarige zoontje neerstak, krijgt vijf cel en tbs met voorwaarden.

Nieuwe functie van kinderburgemeester Emmen in trek

Welgeteld 26 jongens en meisjes hebben zich aangemeld voor de nieuwe functie van kinderburgemeester van Emmen. Dat betekent dat er nu meer kandidaten voor deze functie zijn dan er in 2016 waren voor het échte burgemeesterschap van Emmen.

Meer nieuws uit Drenthe lees je hier.

Rapper Rik Baptist van Wat Aans! kraakt GRN-festival

Rik Baptist van de Groningstalige hip-hop-formatie Wat Aans! gooit de knuppel in het hoenderhok. Een streektaalfestival als GRN is volgens hem niet meer van deze tijd. ,,Leuk voor de elite. Maar hiermee ga je het Gronings niet redden.’’

Meer verhalen en achtergronden? Onze cultuurpagina staat er vol mee.

Vier energieleveranciers hebben geen financiële buffers (en kunnen dus omvallen)

Vier energieleveranciers die in Nederland energie leveren kampen volgens de Vastelastenbond met een ‘negatieve solvabiliteit’, wat betekent dat ze ‘kwetsbaar zijn voor financiële tegenslagen’. Het gaat om DGB, Gulf Gas and Power, Mega Energie en Budget Energie.

Meer weten over de economie? Je vindt het hier .

Russische komedianten foppen president Duda van Polen op avond van raketinslag

De Poolse president Andrzej Duda is in ernstige verlegenheid gebracht door een enorm pijnlijke fout. Op de avond van de raketinslag bij de grens met Oekraïne sprak de president minutenlang met iemand die zich voordeed als de Franse president Emmanuel Macron.

De laatste ontwikkelingen in Oekraïne kun je volgen via ons liveblog.

Andries Noppert uit Marum schrijft sprookje als doelman van Oranje

Met zijn lengte van 2,03 meter is Andries Noppert iemand die moeilijk over het hoofd wordt gezien, dus na zijn bijzondere debuut in de eerste WK-wedstrijd van Oranje tegen Senegal hing de hele internationale pers aan zijn lippen. Een totaal nieuwe gewaarwording voor de 28-jarige ‘Groninger’.

Meer sport? Klik hier .

Verder in het nieuws

Aanrader van de redactie

Waarom grijpt niemand in wanneer medewerkers, zoals bij De Wereld Draait Door, slachtoffer zijn van grensoverschrijdend gedrag? ,,Organisaties nemen het voor lief, zolang het maar in het belang is van de onderneming’’, zegt gedragsdeskundige Susanne Täuber van de Rijksuniversiteit Groningen.