Angstig avontuur voor man die wegzakt in pas gestort beton, asielzoekers in Meppel in hongerstaking en het Eurovisie Songfestival barst los. Dit is het belangrijkste nieuws van dinsdag 10 mei | dagoverzicht

Dagoverzicht dnsdag 10 mei.

Jeremiah St. Juste, Wopke Hoekstra, Theo Boonstra, S10 en meer. Dit is het belangrijkste nieuws van vandaag dat je (mogelijk) hebt gemist.

Man beleeft nachtmerrie in vers gestort beton in woning

Een nachtmerrie die zo in films zou kunnen opduiken: deze man zat vast in vers gestort beton in een wijk in Groningen . Deze attente werkmannen riepen voor de gein hallo door de brievenbus van de woning waar de man vast zat. Ze konden het vervolg niet bevroeden .

Meer lezen over Groningen? Dan kan hier .

Zo moet een nieuw debacle met de toekenning van 10.000 subsidie aan bevingsgedupeerden worden voorkomen

Weet je nog, begin dit jaar. Die lange rijen wachtende mensen met bevingsschade voor gemeentehuizen in Groningen. Ze meldden zich tevergeefs voor 10.000 subsidie voor woningverbetering maar terwijl zij in de rij stonden, raakte de subsidiepot via internetaanvragen al op.

Over twee maanden, begin juli, kunnen mensen uit het aardbevingsgebied Groningen en Drenthe een nieuwe poging wagen. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland belooft dat een chaos zoals aan het begin van dit jaar uitblijft. Daar houden we die instantie dan maar aan .

Bewoners van de vluchtelingenboot Meppel weigeren voedsel tot zich te nemen

Asielzoekers op de vluchtelingenboot in Meppel zijn in hongerstaking gegaan. Ze hebben behoefte aan - hoe paradoxaal - een goede keuken. Dit zijn al hun eisen richting COA en IND .

Meer nieuws uit Drenthe is hier te lezen .

Jeremiah St. Juste vervolgt loopbaan in Portugal

Jeremiah St. Juste voetbalde al bij sc Heerenveen en Feyenoord. Bayern Munchen hengelde naar zijn gunsten. Lees hier waar de uit Marum afkomstige verdediger van FSV Mainz 05 de komende vier jaar gaat spelen .

Meer sportnieuws leest de echte sportfanaat hier !

President Zelenski heeft onderhoud met minister Wopke Hoekstra

Minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) brengt dinsdag een bezoek aan Oekraïne. Dinsdagmiddag praat hij met de Oekraïense president Volodomir Zelenski. Hier meer .

Dit vindt Nicolaas Kraft van Ermel van  de recente ontwikkelingen in de strijd

Nicolaas Kraft van Ermel, Oekraïne-specialist aan de Rijksuniversiteit Groningen, geeft elke dinsdag zijn commentaar op de oorlog in Oekraïne. Lees hier zijn bevindingen

Alle ontwikkelingen over de oorlog zijn te lezen in onze liveblog .

Dankzij vinding uit Groningen leveren windmolens stroom ook als het niet waait

Je ziet ze vaak stil staan in het veld, de windmolens. Soms is er een technische reden dat de wieken niet draaien, soms is er gewoon geen wind. Deze uitvinders uit Groningen hebben een methode bedacht om toch energie te winnen uit stilstaande windmolens. Hoe dat werkt? Dat lees je hier .

Zin in meer economisch nieuws? Dat hebben we hier voor je .

Het feest van het Eurovisiesongfestival barst los. Haalt S10 de finale?

In Italië begint het Eurovisie songfestival vanavond. Tot en met zaterdag zijn liefhebbers in de ban van dit evenement. In de eerste halve finale doet de Nederlandse inzending S10 een gooi naar de finale. Klik hier voor het volledige programma .

Meer cultuur? Klik hier

Verder in het nieuws:

Aanrader van de redactie

Theo Boonstra was ooit de baas van discotheek 538 in Uithuizen maar hij droomde ondertussen van een heel ander bestaan. Via Noorwegen belandde hij in Roemenië. Daar heeft hij zijn droom verwezenlijkt. Lees hier Boonstra's opmerkelijke verhaal .

Gewoon lekker al het nieuws lezen? Dat kan via deze link !

Nieuws

Meest gelezen

menu