April doet wat hij wil en de lente lijkt ver weg. Deze hele week herfstweer: 'Dagelijks regen en veel wind'

. Foto: Archief DVHN/Catrinus van der Veen

We hadden stralend lenteweer in maart, een winters begin van april en nu staat het herfstweer voor de deur. Er valt geen peil op te trekken.

Volgens weerbureau Weeronline gaat het deze week elke dag regenen en komt er harde (soms stormachtige) wind aan.

Deze windstoten kunnen maandag oplopen tot 85 kilometer per uur aan de kust. Omdat de wind uit het noordwesten waait, krijgen met name Groningen en Friesland te maken met de harde wind. Verder is het overal bewolkt en regenachtig. Op veel plaatsen in het noorden en midden van het land valt tot maandagavond ruim tien tot twintig millimeter regen, meldt Weeronline.

Hier en daar een droog moment (als we geluk hebben)

De rest van de week blijven de buien van west naar oost over het land trekken. Achter een neerslaggebied kunnen opklaringen zitten, dus wellicht komt er aan het einde van de week nog een zonnige dag aan. Als het tegenzit dan is het overdag regenachtig en 's nachts droog.

Natte sneeuw niet uitgesloten

De temperatuur ligt deze week tussen de 7 en 10 graden in het noorden en oosten van het land. In het zuiden wordt het warmer en kan het 'zelfs' 14 graden worden op woensdag.

Eind van de week wordt het weer kouder. Hoewel we geen witte wereld hoeven te verwachten, is het volgens Weeronline 'niet uitgesloten dat er in het noorden van het land ook natte sneeuw valt'.

Nieuws

menu