Artsen Servet Duran uit Assen en Heleen Lameijer uit Leeuwarden zijn dolblij met hoge vaccinatiegraad in Nederland. 'Nu nog andere landen, anders krijgen we corona nooit de wereld uit' | Zomer Live

Servet Duran en Heleen Lameijer te gast bij Zomer Live aan het Paterswoldsemeer. Foto: Corné Sparidaens

De artsen Servet Duran en Heleen Lameijer stonden in de coronacrisis in de frontlinie. Hij op de intensive care van het Wilhelminaziekenhuis in Assen, zij op de spoeisende hulp in Leeuwarden. In Zomer Live kijken ze terug op de angst en paniek in het begin en de kennis die ze de afgelopen maanden opdeden.

Het coronavirus is nog niet verslagen, dat beseffen beide artsen heel goed. De Deltavariant bepaalt begin juli nog steeds de gedragsregels in Nederland. Maar ze hebben zoveel vertrouwen in de vaccinatiegraad in Nederland, dat ze niet meer vrezen voor overvolle ziekenhuisbedden.

Op de steiger naast restaurant De Twee Provinciën aan het Paterswoldsemeer vertellen de artsen over hun ervaringen tijdens de coronacrisis (‘dit had niet nog een jaar moeten duren’) en hun blik op de toekomst. ,,Ik maak me niet superveel zorgen meer over de Nederlandse ziekenhuizen. Ik maak me er wel druk over dat een groot deel van de wereldbevolking niet gevaccineerd is. Daarom is het ook voor ons belangrijk die landen te helpen met vaccinaties, anders krijgen we corona nooit de wereld uit.’‘

Kijk woensdagmiddag vanaf 12.15 uur naar de derde aflevering van Zomer Live.

Zomer Live is de hele zomervakantie elke woensdag vanaf 12.15 uur te zien op DVHN.nl en LC.nl en de facebookpagina’s van beide titels. Elke donderdag verschijnt een samenvatting van de uitzending in Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. Op woensdag 18 augustus is er een Zomer Live Special rechtstreeks vanaf festival Noorderzon in Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Zomerserie
Coronavirus
zomer
menu