Auto rijdt dwars door het hekwerk van vliegveld Weeze in Duitsland, vliegtuig breekt landing af: 'Het was eng en geen goede ervaring'

Airport Weeze. Foto: Shutterstock

Een auto is door een hek bij de landingsbaan van de Duitse luchthaven Weeze gereden. Een passagiersvliegtuig moest daardoor de landing afbreken. Politie en hulpdiensten rukten massaal uit omdat ze een mogelijke aanslag niet konden uitsluiten.

Maar de reden van het incident was een medische, maakte de politie van Kleef zondagochtend vroeg bekend. Een 59-jarige autobestuurder reed zaterdag bij het vliegveld, raakte door een medische oorzaak van de weg en knalde door het hekwerk.

De auto bleef op een zijbaan van de landingsbaan doorrijden totdat het voertuig door veiligheidsmedewerkers kon worden gestopt. Het vliegverkeer lag stil totdat de situatie was opgelost. Naast de medische oorzaak werd er ook alcohol aangetroffen in het bloed van de bestuurder. Hij is behandeld en wordt strafrechtelijk vervolgd. Wat de medische oorzaak is, is niet bekendgemaakt.

Plotselinge versnelling

Volgens de Duitse televisiezender WDR ging het om een toestel van Ryanair, afkomstig uit Rome. Aan boord was een verslaggever van de omroep. ,,We vlogen naar Weeze en plotseling versnelde de piloot weer. Hij trok het toestel omhoog en de wielen werden ingetrokken. Het was eng en geen goede ervaring.”

Na een tussenstop in Münster kon het vliegtuig later op de avond alsnog landen in Weeze, aldus de politie.


Nieuws

Meest gelezen

menu