Ben jij ook aan het klussen geslagen? Doe dan je voordeel met deze tips van ’s lands beste klusser

Rauf Morad is vorig jaar door Hornbach uitgeroepen tot de beste klusser van Nederland. Foto: Hornbach

Zit je thuis vanwege de coronacrisis en heb je eindelijk tijd voor al die doe-het-zelf klusjes? Doe dan je voordeel met deze tips van Rauf Morad (37). Volgens Hornbach is hij de beste klusser van Nederland.

Rauf, wat is het geheim van een goede klusser?

,,Haast is je vijand: een goede klus heb je niet binnen één dag klaar. Anders denk je achteraf: oh, dit had ik anders moeten doen. Zorg voor een goede voorbereiding. Maak een lijst van spullen die je nodig hebt en schets wat je gaat doen.”

Nog een tip?

,,Blijf zoveel mogelijk binnen. In huis zijn zoveel dingen waarvan je denkt dat het goed zit, maar die toch onderhoud nodig hebben. Schilderwerk bijvoorbeeld.”

Kan iedereen klussen?

,,Iedereen heeft talenten om te klussen. Maar je moet wel geloven dat je het kan. Wees niet bang om fouten te maken. Uiteindelijk lukt het. Als je fouten blíjft maken, moet je misschien een ander vragen.”

Waarom ben jij met doe-het-zelven begonnen?

,,Ik wil dat het er perfect uitziet. Niet dat ik geen vertrouwen in anderen heb, maar ik denk dat ik het misschien een beetje beter kan.”

Hoe ben jij de beste klusser van Nederland geworden?

,,Mijn dochter spoorde me aan om me in te schrijven. Op de finaledag in Amsterdam dacht ik niet dat het wat zou worden. Maar ik kwam steeds een ronde verder en mijn vertrouwen groeide.”

Nu moet je zeker elk weekend bij vrienden opdraven?

,,Vóór corona was ik inderdaad vrijwel elk weekend bij vrienden bezig. Ik wil graag helpen. Ook nu: ik doe boodschappen voor ouderen. We moeten zuinig op ze zijn: zij hebben dit mooie Nederland opgebouwd.”

Nieuws

Meest gelezen

menu