Big Brother komt terug op televisie

Een Big Brother-winnaar wordt de studio rondgedragen na zijn overwinning. Foto: ANP

Na jaren afwezigheid keert de realityserie Big Brother terug bij RTL. Dat meldt RTL Boulevard zondag. Wanneer het programma terugkomt is nog niet bekend.

Big Brother werd eind vorige eeuw bedacht door John de Mol en kwam eind 1999 op de Nederlandse tv. Twaalf onbekende Nederlanders werden ruim 100 dagen samen in een huis gezet en dag en nacht gevolgd door camera's. Bewoner Bart Spring in 't Veld won de eerste reeks.

Endemol Shine-topman Boudewijn Beusmans maakte in februari vorig jaar al bekend dat er met een aantal partijen verkennende gesprekken werden gevoerd over terugkeer van het realityprogramma. Dit omdat zijn bedrijf de nadrukkelijke ambitie heeft om Big Brother - ooit bedacht door John de Mol en Paul Römer - weer op de buis te brengen.

'We weten meer en meer van elkaar'

,,Het is relevanter dan ooit in de huidige context. We weten meer en meer van elkaar. Het blijft een interessante vraag wat er gebeurt als je mensen met elkaar in één huis zet. Big Brother biedt de kans om maatschappelijke thema’s aan te kaarten”, aldus Beusmans.

Big Brother was te zien van 1999 tot 2006. Het programma was een groot succes en werd aan tientallen landen verkocht. Op dit moment wordt het nog uitgezonden in Duitsland, Australië en de Verenigde Staten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu