Binnen één etmaal bijna 2.800 nieuwe besmettingen met corona. De stijging zet door. Check hier de besmettingen per gemeente in Drenthe, Groningen en de rest van Nederland

Teste, testen en nog eens testen op corona. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames loopt snel op. Foto: ANP

Het afgelopen etmaal heeft het RIVM 2.782 nieuwe meldingen ontvangen van besmettingen met corona. Dat zijn er 233 meer dan een etmaal eerder.

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames bedroeg 36 (11 meer dan een dag eerder). Het aantal sterfgevallen door Covid-19 was 16 (evenveel als een dag eerder).

De kaart verbeeldt het aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners in het afgelopen etmaal. Klik op de gemeenten voor meer info. Je kunt in- en uitzoomen en de kaart verschuiven.

 

Drenthe en Groningen

Drenthe noteerde het afgelopen etmaal 63 nieuwe besmettingen. Het totaal staat nu op 953. Een patiënt werd met een verdenking van Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis. Een andere patiënt overleed deze week. Daarmee komt het dodental door Covid-19 in Drenthe op 42.

In Groningen kwamen er 85 besmettingen bij. In deze provincie staat het totaal nu op 1.632. Voor zover bekend overleden er de afgelopen weken geen mensen aan Covid-19 in Groningen. Het dodental in de provincie staat al geruime tijd op 19.

Opmerkingen bij de cijfers

De cijfers van het RIVM kunnen afwijken van de cijfers die de GGD-en zelf publiceren. Dat komt door de verwerkingstijd en doordat er naast de GGD ook andere instanties zijn die testen op corona.

Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, want lang niet iedereen wordt getest. Het werkelijke aantal sterfgevallen door Covid-19 ligt ook hoger, want er overlijden ook patiënten van wie niet bekend is dat zij de ziekte hebben.

Vertraging

Sommige opnames en overlijdens zijn van eerdere datum, maar het RIVM heeft ze pas deze week ontvangen. Het aantal gemelde ziekenhuisopnames en sterfgevallen loopt daardoor iets achter op de werkelijkheid.

Bekijk het coronadashboard

Wil je zelf meer cijfers bekijken? Dat kan op het coronadashboard van de Rijksoverheid.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu