Boeren die maandag luchthaven Schiphol willen blokkeren, zulllen van koude kermis thuiskomen: 'Wij dulden geen tractoren rond Schiphol'

Noodverordening in heel Harderwijk in verband met demonstratie ANP

De boeren die met tractoren maandag 4 juli Schiphol willen blokkeren, zullen van een koude kermis thuiskomen. „Het is een ’no go’ dat wegen bij Schiphol met trekkers vastgezet zullen worden. Laat het duidelijk zijn, wij dulden geen tractoren rondom Schiphol. Wij staan klaar om in te grijpen. De eventuele directe en indirecte/economische schade zal op de demonstranten verhaald worden”, zegt de woordvoerder van burgemeester Schuurmans van de gemeente Haarlemmermeer.

De driehoek van Haarlemmermeer (burgemeester, politie, Openbaar Ministerie en Marechaussee) aangevuld met Schiphol staan in opperste staat van paraatheid. Vrijdag spraken zij over de mogelijke protesten rond de luchthaven aanstaande maandag. „Schiphol is een veiligheidsrisico gebied. Juist nu de uitdaging is om de grote groep in- en uitreizende passagiers zo goed en snel mogelijk te faciliteren zouden blokkades onaanvaardbare risico’s opleveren”, meldt burgemeester Schuurmans na afloop van het beraad.

Nieuws

menu