Boeren protesteren tegen landbouwbeleid en bedrijven riskeren naheffing coronasteun | dagoverzicht dinsdag 24 januari

Beelden uit het nieuws van dinsdag 24 januari.

Boeren protesteren tegen het landbouwbeleid, veel inwoners van Drenthe en Groningen hebben problemen met het betalen van hun energierekening en bedrijven riskeren miljoenen aan naheffing voor coronasteun. Dat en meer in het nieuws van vandaag dat je (mogelijk) hebt gemist.

Boeren protesteren tegen landbouwbeleid

In Assen hebben ongeveer zestig boeren bij het provinciehuis gedemonstreerd tegen het landbouwbeleid . In de middag trok de groep ook naar Groningen, waar de binnenstad werd afgezet door de politie.

Kwart inwoners Drenthe en Groningen heeft problemen met betalen energierekening

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer een kwart van de Drenten en Groningers moeite heeft met het betalen van de energierekening .

Iemand verklikt binnenstadsbakker Broodje van Eigen Deeg

Menno Plagmeijer van Broodje van Eigen Deeg mag zijn winkel in de binnenstad van Groningen op zondagochtenden niet meer openen. Bij de gemeente is een klacht ingediend , reden waarom de bakker bezoek kreeg van ambtenaren.

Op zoek naar meer nieuws uit Groningen? Klik hier .

Vrouw en haar ex stelen 160.000 euro van hoogbejaarde man

Een vrouw uit Hoogeveen en haar ex-man uit Zuidlaren zijn veroordeeld tot werkstraffen omdat ze ruim 160.000 euro gestolen hebben van een hoogbejaarde man.

Schoolbands oefenen voor Asser Bluesdagen

Twee bands van het Dr. Nassau College in Assen treden zaterdag op tijdens de Asser Bluesdagen. Ze zijn flink aan het oefenen . Onze verslaggever ging kijken.

Meer nieuws uit Drenthe vind je hier .

54 bands op metalfestival in Emmen

Het is bekend welke bands gaan spelen op metal-, punk- en hardcorefestival Pitfest in Emmen. Het zijn er in totaal 54.

Meer cultuur is hier te vinden .

Bedrijven riskeren miljoenen aan naheffing coronasteun

Bijna 2400 ondernemers in Groningen en Drenthe hebben nog een maand de tijd om hun NOW-coronasteun af te rekenen met het UWV. Werkgevers die niet reageren, riskeren een terugvordering van het totale bedrag .

Henkel (van Pritt en Persil) doet zaken met Avantium in Delfzijl

Het bedrijf achter merken als Schwarzkopf, Pritt en Persil gaat producten afnemen uit de nieuwe fabriek van Avantium in Delfzijl .

Vijf vragen en antwoorden over de salderingsregeling

Via de salderingsregeling komt er geld binnen als mensen via hun zonnepanelen stroom terugleveren aan het elektriciteitsnet. Dat voordeel lijkt te verdwijnen. We geven je antwoorden op vijf vragen over stroom opslaan in een thuisbatterij .

Meer weten over de economie? Je vindt het hier .

Reeks topbestuurders ontslagen in Oekraïne

In Oekraïne is een aantal topbestuurders ontslagen . Het gaat om gouveneurs, onderministers en het plaatsvervangend hoofd van het presidentieel bureau van de leider Volodimir Zelenski.

De laatste ontwikkelingen in Oekraïne kun je volgen via ons liveblog.

Gert Peter de Gunst nieuwe assistent-trainer FC Groningen

FC Groningen heeft Gert Peter de Gunst (54) als assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf van de eerste selectie .

Neraysho Kasanwirjo tekent contract bij Feyenoord

Neraysho Kasanwirjo verruilt FC Groningen voor Feyenoord. Hij heeft een contract getekend tot medio 2027.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste sportnieuws? Klik hier .

Verder in het nieuws

Bijna iedereen in Schoonebeek kent een positieve anekdote over de NAM, voormalige suikeroom en zorgzame werkgever. Aan de andere kant groeit ook de scepsis over de motieven van de oliegigant . ,,De NAM nu is niet de NAM van vroeger.”