Buurvrouw Joke uit de bocht, prachtige plaatjes van het dauwtrappen en een insectenfabriek | dagoverzicht donderdag 26 mei

Dagoverzicht donderdag 26 mei.

Buurvrouw Joke, de foto’s van Marcel Jurian de Jong en woede om een insectenfabriek. Dit is het nieuws van vandaag dat je (mogelijk) hebt gemist.

Ping, ping! Wat zit de buurvrouw nu weer over te zeuren? Verslaggever Ernst Slagter heeft een hekel aan buurtapps en zocht uit waarom het soms zo kan escaleren.

Beilen is boos

Inwoners van Beilen bijten zich stuk op de gemeente. Ze willen af van de insectenfabriek naast hun huis , maar de gemeente Midden Drenthe wil daar niets van weten. ‘We zijn moegestreden.’ Iets noordelijker in de provincie zijn de mensen juist blij. Een uitgebrande auto in Assen is eindelijk opgeruimd.

Meer Drents nieuws vind je hier .

‘Onvergetelijke vader-zonen-dagen’

Henk Eising uit Valthe is Ajax-supporter. Met zijn zoons - alle drie Feyenoord-fans - toog hij naar Tirana voor de Europacupfinale Feyenoord - AS Roma, maar wilde hoge kosten ontwijken. Dat leverde een spannend reisverslag op. ,,Hier hebben we het over twintig jaar op verjaardagsfeestjes nog over.’’

Meer nieuws over de verloren finale vind je hier .

Hulp voor Ter Apel

Leek schiet Ter Apel te hulp. Het dorp bouwt haar Topsporthal om tot noodopvang . Wie in Ter Apel geen plek meer kan krijgen, wordt daar opgevangen. En ben je allergisch voor graan, soja of melk? Pas dan op met de mosterd van De Marne.

Meer Gronings nieuws vind je hier .

Een huizenfabriek?

Ja, een huizenfabriek. Groningen krijgt een woontoren uit de fabriek . In die woontoren komt niemand wonen. De ruimtes worden verhuurd als werkplekken. De projectontwikkelaar wil met het project laten zien wat er allemaal mogelijk is in hun huizenfabriek. En ga je op vakantie, let dan goed op. Het gaat slecht met de huurauto-branche . Met een beetje pech is er niets meer te krijgen.

Lees hier meer economienieuws.

Verder in het nieuws

Aanrader van de redactie

Het is traditie op Hemelvaart: vroeg opstaan voor een wandeling door de natuur. Fotograaf Marcel Jurian de Jong maakte deze prachtige foto’s van een wandeltocht door de Drentsche Aa

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

Meest gelezen

menu