CBS ziet sterfte onder kwetsbare groepen afnemen. Hoeveel patiënten overleden er aan corona in jouw gemeente? Bekijk het op deze kaart

Uitvaart in tijden van corona. Foto: ANP/Ramon Mangold

De sterfte onder mensen die langdurige zorg krijgen neemt af. Dat meldt het CBS vrijdag.

Mensen krijgen langdurige zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen en andere zorginstellingen, maar ook thuis.

In de laatste volle week van april overleden 1.708 mensen die gebruik maken van de Wet langdurige zorg. Dat is 50 procent meer dan normaal, maar een stuk minder dan twee weken eerder. Toen overleden nog 2.400 mensen in deze groep.

Het CBS telt meer coronadoden dan het RIVM

Het CBS kent geen doodsoorzaken, maar legt wel een direct verband tussen de verhoogde sterfte en de coronacrisis. De werkelijke sterfte door corona ligt hoger dan de cijfers van het RIVM. Het RIVM registreert alleen de overledenen die getest zijn op corona.

De kaart verbeeldt het totaal aantal geregistreerde coronadoden per gemeente per 100.000 inwoners. De spreiding is gebaseerd op de woonplaats van de overledenen. Klik op de gemeenten voor meer informatie.

Bekijk de coronacijfers in detail

De coronacrisis levert elke dag veel nieuwe cijfers op. Wij hebben ze op een rijtje gezet in een overzicht dat we dagelijks bijwerken. Open onderstaand artikel om de cijfers in detail te bekijken.

Nieuws

Meest gelezen

menu