Cadeautje voor Haagse zorghelden in coronacrisis: weldoener schenkt 80.000 euro

Verpleegkundigen maken medicijnen gereed voor een coronapatient op de verpleegafdeling voor coronapatienten van het HMC Westeinde ziekenhuis. Foto: ANP

Een weldoener heeft aan bijna vijfhonderd medewerkers van ziekenhuis Haaglanden Medisch Centrum een extraatje overgemaakt, als waardering voor hun werk in de coronacrisis. Verpleegkundigen, zorgondersteuners en schoonmaakpersoneel kregen per persoon 180 euro. De gulle gever wil anoniem blijven.

Bij elkaar doneert de persoon, een voormalig inwoner van Den Haag, dus bijna 80.000 aan het zorgpersoneel. De gever wil wel graag dat de actie in het nieuws komt, stelt het ziekenhuis. ,,Hij wil hiermee andere rijken oproepen iets vergelijkbaars te doen.”

Ingrid Wolf, voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis: ,,We zijn hem als HMC zeer dankbaar voor deze fantastische actie. Het hele ziekenhuis werkt direct of indirect mee bij de opvang van coronapatiënten. Heel mooi dat via deze weldoener de mensen die in de frontlinie staan extra aandacht krijgen.” Ook volgens haar verdient het initiatief navolging.

Voorspoed

De hoogte van het bedrag dat de 485 medewerkers krijgen is bewust gekozen. Het is gebaseerd op het Hebreeuwse woord ‘chai’ en het daaraan gekoppelde getal achttien. Dit staat volgens het ziekenhuis symbool voor ‘de waarde die aan het leven gehecht wordt’. Het zou ook een getal zijn dat voorspoed inluidt. De weldoener wenst de medewerkers hiermee ook voor de komende tijd alle kracht toe en vooral dat iedereen gezond blijft, laat hij via het HMC weten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu