KNMI waarschuwt: kans op wateroverlast in Zuid-Limburg en 's ochtends mist

Inwoners ruimen puin na de wateroverlast in Valkenburg aan de Geul in Zuid-Limburg. Foto: Marcel van Hoorn Foto: Marcel van Hoorn

Bijna een jaar na de ramp in Zuid-Limburg, België en Duitsland waarschuwt het KNMI daar wéér voor wateroverlast. Ook verwacht het instituut zware windstoten, grote hagelstenen en harde wind.

Code geel voor mistbanken

Het KNMI heeft in de nacht van donderdag op vrijdag code geel afgeven voor het zuiden en midden van het land wegens mistbanken. In de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg komen mistbanken voor met lokaal zicht tot minder van 200 meter.

Mistbanken kunnen verraderlijk zijn doordat het zicht van plaats tot plaats sterk kan verschillen. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten volgens het weerinstituut hinder ondervinden. De mistbanken zullen in de vroege ochtend verdwijnen.

Voorspelling Limburg

Vrijdagmiddag komen er in het zuidoosten volgens het KNMI enkele stevige onweersbuien voor met kans op hagel, plaatselijke windstoten van 60 tot 70 kilometer per uur en veel neerslag in korte tijd. Het weerinstituut heeft daarom code geel afgegeven voor de provincies Noord-Brabant, Limburg en Gelderland. Vooral in Zuid-Limburg is er kans op lokale wateroverlast, hagelstenen van rond de 2 centimeter groot en zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur.

Nieuws

Meest gelezen

menu