Consumentenbond keurde 33 soorten vega-broodbeleg. Deze kwamen als beste uit de test

Gewon vleeswaren bevatten vaak te veel zout en te veel verzadigd vet. Vleesloze zijn in veel gevallen niet veel beter. Foto: Shutterstock
De Consumentenbond testte 33 soorten vegetarisch broodbeleg, zoals vleesloze filet americain en paté. De conclusie? Ze zijn vaak te vet en te zout. En je kunt ze bovendien niet echt gebruiken als vleesvervanger, daarvoor bevatten ze vaak te weinig vitaminen die wel in vlees zitten.
We moeten minder vlees eten, krijgen we al tijden te horen van het Voedingscentrum. Wissel ham eens af met ei op brood, is een van de adviezen. Of kies een bonenburger in plaats van een hamburger. Een andere manier is vleeswaren op brood vervangen door een vegetarische variant, zou je denken.
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week
Upgrade (optioneel)
Digitale krant
- Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's
Heb je al een abonnement? Log hier in.
of