Corona: Op vakantie naar het buitenland? Check dan eerst even deze kaart

Op vakantie naar het buitenland in tijden van corona? Dat wordt deze zomer tamelijk lastig. Foto: EPA/Telenews

Wil je deze zomer op vakantie naar het buitenland? De kaart hieronder laat zien hoe het coronavirus toeslaat in Europa. Bekijk hier de situatie in jouw favoriete vakantieland.

Waarschijnlijk is het verstandiger om dit jaar in Nederland te blijven. Wil je toch de grens over? Dan krijg je te maken met verschillende toelatingsregels per land én uiteenlopende gezondheidsrisico’s.

Grote verschillen in cijfers per land

De kaart laat zien hoeveel mensen er zijn overleden aan Covid-19.

De kleuren verbeelden het aantal coronadoden per 100.000 inwoners. De cijfers komen van de Johns Hopkins University en lopen een dag achter op de actualiteit. Zoom in of uit en klik op de landen voor de absolute aantallen .

Corona in onze vijf populairste vakantielanden

Onderstaande grafiek laat zien hoe de coronacrisis zich ontwikkelt in de vijf landen waar wij het liefst heen gaan op zomervakantie. Oostenrijk en Duitsland doen het opvallend goed, maar wees voorzichtig. Ook hier heerst het virus en ook hier kun je besmet raken. Ga met de muis over de grafiek voor de cijfers .

Bekijk de Nederlandse coronacijfers in detail

De coronacrisis levert elke dag veel nieuwe cijfers op. Wij hebben ze op een rijtje gezet in een overzicht dat we dagelijks bijwerken. Open onderstaand artikel om de cijfers in detail te bekijken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
Aanrader van de redactie
menu