Corona-adviezen of niet: files richting de Zeeuwse stranden

File op de snelweg A58 richting Vlissingen ter hoogte van Rilland. Foto: Johan van der Heijden

Op de toegangswegen richting de Zeeuwse stranden staat vanochtend file. Het is druk op zowel de snelweg A58 richting Vlissingen als de Rijksweg N57 in beide richtingen.

Op de snelweg A58 richting Vlissingen staat in totaal zo'n 8 kilometer file. Tussen Bergen op Zoom en Rilland heeft een ongeval plaatsgevonden. Het verkeer kan nog langzaam doorrijden over de vluchtstrook. Iets verderop  bij de afrit Kruiningen rijdt het verkeer ook langzaam. Daar staat nog eens 3 kilometer file.

De verkeersopstopping op de Rijksweg N57 richting Brouwersdam is zo'n 10 kilometer lang. De opstopping staat bij de aansluiting met de A15 bij Rockanje en op de Haringvlietdam bij Goedereede. De vertraging bedraagt in totaal zo'n 20 minuten. Ook in de andere rijrichting is het druk op de N57. Tussen Middelburg-Noord en Serooskerke staat zo'n 2 kilometer file.

Strandgangers

De drukte heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met strandgangers die willen genieten van het mooie Hemelvaartsweer. De voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland, Jan Lonink, zei eerder al tegen de PZC dat hij er rekening mee hield dat met Hemelvaart mensen de stranden zouden opzoeken. Mede daarom werd besloten om de boulevard van Vlissingen af te sluiten voor auto's.

Nieuws

Meest gelezen

menu