Corona in Drenthe, Groningen en de rest van Nederland: zo woedt het virus in de verschillende gemeenten en de ziekenhuizen

Foto: Shutterstock

Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg uitte donderdag opnieuw zijn zorgen over de snelheid waarmee het coronavirus in ons land om zich heen grijpt.

Het aantal besmettingen blijft oplopen en dat merken ze ook in de ziekenhuizen. Bijna de helft van alle bedden op de intensive care is nu bezet door coronapatiënten.

De kaart verbeeldt de toename van het aantal coronabesmettingen per 10.000 inwoners over de afgelopen 14 dagen. Klik op de gemeenten voor meer info. Je kunt in- en uitzoomen en de kaart verschuiven.

Besmettingen en ziekenhuisopnames

Onderstaande grafiek laat de cumulatieve toename zien van het aantal vastgestelde coronabesmettingen in Nederland vanaf 1 augustus.

Onderstaande grafiek toont de toename van het aantal patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen vanaf 1 augustus.

Ziekenhuizen in het Noorden

De ziekenhuizen in Drenthe, Friesland en Groningen verzorgden woensdag 149 coronapatiënten. Van hen lagen er 39 op de intensive care en kwamen er 62 uit andere regio's.

Nieuws

menu