Corona in Drenthe, Groningen en de rest van Nederland. Bekijk hier elke dag de nieuwste cijfers

Illustratie: Shutterstock

Dit artikel wordt niet langer bijgewerkt.

Lees hier waarom wij voorlopig stoppen met de dagelijkse publicactie van de coronacijfers.

Sinds de vorige update zijn 8 coronapatiënten overleden, meldt het RIVM maandag.

Dat zijn er 3 minder dan een dag eerder. Het aantal ziekenhuisopnames nam met 8 toe tot 11.680. Het aantal vastgestelde besmettingen steeg met 209 naar 45.445.

Coronapatiënten die opgenomen zijn (geweest) in het ziekenhuis

Het kleurverloop verbeeldt het aantal patiënten per 100.000 inwoners. De spreiding is gebaseerd op de woonplaatsen van de patiënten. Zoom in en klik op de gemeenten voor de absolute cijfers. NB: Het RIVM ontvangt de gegevens met 1 tot 2 dagen vertraging.

Dit zijn de bevestigde besmettingen in Drenthe en Groningen

Het RIVM krijgt de cijfers van de GGD-en. Ze kunnen iets achterlopen op de actualiteit.

Bezetting op de intensive care is nu wel erg laag

Van de Nederlandse coronapatiënten lagen er maandag 223 op de intensive care (evenveel als een dag eerder). Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg: ,,Het aantal COVID-patiënten op de IC neemt momenteel maar langzaam verder af. Het aantal nieuwe COVID IC-opnames is echter al twee weken stabiel en zit op 3 tot 7 per dag. Daarom verwachten we dat de bezetting in de komende week verder zal dalen naar 150.’’

Aantal coronapatiënten in noordelijke ziekenhuizen daalt naar 35

De ziekenhuizen in Drenthe, Groningen en Friesland verpleegden maandag 35 coronapatiënten. Dat zijn er 8 minder dan bij de vorige update. Dat meldt het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ NN). Van de 35 patiënten komen er nu nog 7 uit andere regio's. Het ROAZ werkt de cijfers bij op maandag, woensdag en vrijdag.

CBS: sterfte is voor het eerst lager dan verwacht

In week 20 (11 tot en met 17 mei) zijn naar schatting van het CBS en het RIVM bijna 2.850 mensen overleden. Dat zijn er zo’n 200 minder dan je normaal zou verwachten in deze periode. In de weken 11 tot en met 19 was de sterfte juist hoger. Toen overleden circa 9.000 mensen meer dan normaal. Het RIVM noteerde in die weken ruim 5.500 coronadoden, maar dat zijn alleen de overledenen die positief werden getest op het coronavirus.

Deze coronakaart toont per land het aantal doden en besmettingen

Typ links onderin de naam van het land dat je zoekt (in het Engels) of scroll door de landenlijst en kies een land. Op de kaart klikken werkt niet.

Met ingang van dinsdag 26 mei werken wij dit artikel niet meer bij.

Lees de toelichting in het artikel hieronder.

Nieuws

Meest gelezen

menu