Corona in Europa. Bekijk hier de opmars van het virus in de landen om ons heen (en zie waarom Nederland het zwarte schaap van de EU is)

Bijna nergens in Europa loopt het aantal coronabesmettingen zo snel op als in Nederland. Veel ziekenhuizen worstelen met de toestroom van patiënten met Covid-19.

Bijna nergens in Europa stijgt het aantal besmettingen met corona zo snel als in Nederland. Alleen in Tsjechië en België ging het de afgelopen week nog sneller.

De kaart verbeeldt de toename van het aantal besmettingen per 10.000 inwoners in de periode 7 tot en met 13 oktober. Klik op de landen voor meer info. Je kunt in- en uitzoomen en de kaart verschuiven.

 

Kleine landjes zijn gevoelig voor uitschieters

Behalve in Tsjechië en België nam het aantal besmettingen ook in Andorra en Montenegro sneller toe dan in Nederland. Echter, door hun geringe inwonertal zijn deze landjes lastig te vergelijken met de grotere landen. Ze zijn erg gevoelig voor statistische uitschieters. Dat is ook terug te zien in het totaal aantal besmettingen per 10.000 inwoners sinds het begin van de crisis. Daar bekleden Andorra, Montenegro en San Marino de eerste, tweede en derde plaats.

Spanje telt relatief de meeste besmettingen

Van de grote landen voert Spanje de lijst aan met 192 besmettingen per 10.000 inwoners. Nederland staat met 108 besmettingen per 10.000 inwoners op plek twaalf.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu