Coronabesmettingen op cruiseschepen Caribisch gebied, boten geweigerd in Curaçao en Aruba

Foto: ANP

De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC houdt meer dan zestig cruiseschepen in de gaten vanwege coronabesmettingen aan boord. Een aantal boten is geweigerd bij verschillende havens in het Caribisch gebied.

Zo mocht de Odyssey of the Seas van Royal Caribbean International, waar deze week 55 mensen positief hadden getest, niet aanmeren in Curaçao en Aruba. De Carnival Freedom van Carnival Cruises werd vanwege een aantal coronagevallen geweerd in Bonaire.

Schepen zoeken alternatieve bestemmingen

Laatstgenoemde schip arriveerde zondagochtend in Miami waar alle passagiers van boord gingen. Volgens Carnival Cruises gaat de volgende trip door zoals gepland en worden alternatieve bestemmingen gezocht indien boten opnieuw worden geweigerd bij havens.

Door de coronacrisis waren cruises meer dan een jaar stilgelegd. Cruiseschepen mogen sinds juni weer uitvaren en aan boord gelden coronamaatregelen. Werknemers en passagiers moeten bovendien verplicht gevaccineerd zijn om te mogen meevaren.

Aan boord?

Zit jij op een van de genoemde cruiseschepen of ken je iemand die aan boord is? Dan horen we graag hoe het gaat. Stuur een mailtje naar [email protected] .

Nieuws

Meest gelezen

menu