De 5 eigenaardigste videotrends op Youtube

ANP

Op Youtube wordt iedere minuut meer dan 400 uur aan video gepubliceerd. De videodienst van Google huist alle mogelijke soorten video's, gemaakt door gewone mensen maar ook door bedrijven en organisaties zoals Dagblad van het Noorden. Toch is de videodienst vooral bekend geworden door de soms eigenaardige video's die hobbyisten maken. Dit zijn de vijf eigenaardigste Youtube-genres.

1: Treinvideo's

Jongetjes dromen er soms van: meerijden met de machinist. De meeste jongens zijn het allang weer vergeten tegen de tijd dat de pubertijd om de hoek komt kijken, maar het hoeft niet bij een jongensdroom te blijven. Verschillende machinisten hebben met een camera in de cabine volledige ritten opgenomen.

Wij hebben deze rit uitgekozen van Groningen naar Zwolle. Hij duurt een uur en is gemaakt op een zonnige dag:

2: Kattenfilmpjes

We kunnen er niet omheen: Youtube is groot geworden dankzij de kattenvideo's. Die video's waren natuurlijk al te bekijken op televisieprogramma's als America's funniest home video's , maar het is stiekem een eigenaardige videotrend als je een Gopro om de nek van je kat hangt en het resultaat op internet zet.

3: Let's play-video's

Wie een quiz kijkt op televisie zoals Lingo of Miljoenenjacht, kijkt naar iemand die een spelletje aan het spelen is. Leuke televisie natuurlijk maar het zou niet bij heel veel mensen opkomen om te gaan kijken naar hoe iemand een videospelletje speelt. Toch wemelt het op Youtube van de zogenaamde Let's play-filmpjes. Een gamer, vaak te horen als voice-over en te zien via een webcam, demonstreert een spelletje, en legt uit hoe het werkt of wat hij wil bereiken.

We laten je een filmpje zien van PewDiePie, een Zweedse vlogger die mede dankzij zijn persoonlijkheid ruim 42 miljoen volgers heeft op zijn kanaal.

4: Unboxings

Wie iets nieuws koopt in de winkel mag het plasticje verwijderen van de verpakking. Voor sommige shopaholics is dat een heilig moment. Zo heilig zelfs dat ze er een video van maken terwijl ze dat doen. Vervolgens wordt vol trots de inhoud van de doos getoond aan het publiek. Nuttige informatie want je ziet precies wat er in de doos zit en natuurlijk ook een goede manier om de eerste indruk van de Youtuber te horen.

Deze iPhone 6 unboxing is een typisch voorbeeld van een dergelijk filmpje:

5: Shoplogs

Waar unboxings vaak een mannelijk feestje bijven, zijn shoplogs dan weer typisch iets voor vrouwelijke Youtubers.

Net als bij alle andere eigenaardige videotrends op Youtube hadden we ruime keuze uit de vele video's. We kozen voor deze Groningse shoplog omdat het ook wel eens leuk is om een stad waar wij veel komen door de ogen te zien van een 'vreemde'.

6: Puisten uitknijpen (*bonus*)

Een van de meest eigenaardige videotrends op Youtube is Pimple popping. Ja, we hebben het inderdaad over het uitknijpen van puistjes. Voornamelijk de filmpjes van dermatologen die de extreme gevallen 'verhelpen' lijken populair. Dit filmpje van dermatoloog Sandra Lee, die zichzelf dr. Pimple Popper noemt, werd ruim 7 miljoen keer bekeken. Het NOS-journaal haalt gemiddeld 2 miljoen kijkers, het is maar dat u het weet.

Een waarschuwing vooraf: dit filmpje is niet voor mensen met een zwakke maag. Nee, echt niet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu