De brievenbusappeltaart van familie Bouman is een coronavondst: 'Het gaat als een malle'

Dirk, Margriet en Lenie Bouman bij het schillen van de appels in Beesd. Foto: Bakkerij Margriet

Opa Dirk (86) en oma Lenie (84) Bouman uit het Gelderse Beesd zitten thuis in quarantaine, maar ze leveren een belangrijke bijdrage aan een bijzonder familieproject. Ze schillen de appels voor Oma’s brievenbusappeltaart.

Elke dag gaan er inmiddels enkele tientallen verse appeltaarten per post het hele land door. Opa en oma schillen ’s ochtends de Betuwse biologische appels, moeder Margriet Bouman bakt de taarten en dochter Mathilde Verbeek heeft het hele project in de markt gezet.

,,Echt een familieproject, heel erg leuk om samen met de familie te doen’’, zegt Mathilde, die bedrijfskunde studeert in Nijmegen. De familie Bouman is een gekend bakkersgeslacht in de Betuwe.

Het idee is natuurlijk om voor enige vrolijkheid, via een gezond product bovendien, te zorgen in deze benarde coronatijden: ,,Het gaat als een malle. De taart gaat echt het hele land door. Hij is precies zo gemaakt dat hij in alle officiële brievenbussen past. We waren wel beetje benauwd hoe de taart eruit zou gaan zien als die door de brievenbus op de grond zou ploffen, maar dat blijkt goed te gaan.’’

Het hele land

Wie de taart voor 15.00 uur bestelt heeft ’m in principe de volgende dag via de reguliere postbezorging in huis. Je hoeft niet thuis te zijn omdat hij door de brievenbus past en je hebt ook geen afstandsprobleem bij de bezorging.

Ook over de verpakking is goed nagedacht: ,,Die doos sluit zo nauw om de taart dat de taart niet gaat schuiven. En dus niet kapot gaat als-ie op de grond ploft. Althans, dat horen wij van onze tevreden klanten.’’

Bakkerij Margriet

De brievenbusappeltaart wordt gemaakt bij Bakkerij Margriet. Uit Beesd komen de geschilde appels, in Gorinchem worden de taarten gebakken.

Volgens Mathilde Verbeek zijn de klanten blij met het verse en gezond product. Het is een ambachtelijk gemaakte appeltaart, gevuld met biologische en verse appels. Het kan prima gecombineerd worden met rozijnen en kaneelspijs.

750 gram

Uiteraard maakt Bakkerij Margriet de bodem zelf. ,,Na veel proeven en kneden is de bodem met een hardwener deeg op basis van roomboter toch de allerlekkerste gebleken. Onze brievenbusversie is met een gewicht van ongeveer 750 gram verstuurbaar per post door heel Nederland.’’ Ze kosten nu, in de aanbieding, 9,95 euro.

De brievenbusappeltaart is vanuit heel Nederland te bestellen via bakkerijmargriet.nl.

Nieuws

Meest gelezen

menu