De hittegolf is voorbij: het is fris, het is bewolkt en er komt een zomerstorm aan

Het is bewolkt, deze zondagochtend in Groningen. Is de zomer voorbij? Foto: DVHN

Het is 17 graden buiten, een temperatuur die we de afgelopen weken zelfs 's nachts nauwelijks zagen. Is de zomer voorbij?

Of de zomer ten einde is, valt nog te bezien. Maar de hittegolf is inmiddels wel echt voorbij, meldt Weerplaza . Ook in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg komen de temperaturen niet meer boven de 25 graden uit.

De komende week: rond de 20 graden en kans op regen

De zomerse warmte keert voorlopig niet terug, voorspelt Weerplaza. De temperatuur stokt rond de 20 graden. Maandag en dinsdag neemt de bewolking toe. Er is kans op regen en onweer.

Woensdag kan het wel eens onstuimig worden, schrijft Weerplaza . Ten noorden van Nederland trekt een diepe depressie voorbij. Dat betekent veel wind. Woensdagmiddag komt het lagedrukgebied aan boven Denemarken.

Er is bovendien een zomerstorm in aantocht

Als de depressie de Noordzee oversteekt, zal er een fors windveld ontstaan. Vooral in Noord-Nederland levert dit op dinsdag en woensdag veel wind op. Op de Wadden zal er mogelijk zelfs een storm ontstaan.

Zware en zeer zware windstoten tot ruim 100 kilometer per uur zullen mogelijk het Noorden en de noordwestelijke kustgebieden treffen, aldus Weerplaza. In heel het land zullen forse windstoten en rukwinden ontstaan.

Nieuws

Meest gelezen

menu