De mailbox van Sibbe Jan Noppert (34) stroomt vol nadat hij vorige week 10.000 euro investeerde in de zoektocht naar de liefde van zijn leven. Hij stuurde een reclamevliegtuigje de lucht in, bouwde een website en liet zich aanprijzen door 106 BN’ers

Het is een week geleden dat een vliegtuig met een banner met daarop de tekst ‘date mij, hartje, hartje hartje: sibbejan.nl’ door het Nederlandse luchtruim vloog. Sindsdien heeft Sibbe Jan Noppert (34) uit Joure, die woont en werkt in Amsterdam, geen dag rust gehad. Om de paar minuten komt er een mailtje van een potentiële droomvrouw binnen. En dan zijn daar ook nog de vele radio- en tv-interviews.

Vrouwen kunnen op de website van Noppert reageren via twee verschillende mailadressen.

Vrouwen kunnen op de website van Noppert reageren via twee verschillende mailadressen.

Zijn rekensom is simpel. Hoe meer mensen van zijn bestaan weten, hoe groter de kans dat Noppert zijn droomvrouw ontmoet. ,,Ik heb nog niet precies geteld hoeveel reacties er binnen zijn gekomen”, zegt Noppert aan de eettafel in zijn appartement in Amsterdam Nieuw-West. ,,Maar het zijn er volgens mij rond de vijfhonderd. Dat had ik echt niet verwacht.”

Daten in 2021

Noppert kreeg vooral positieve reacties op zijn liefdescampagne. ,,De rode draad is dat mensen zich in de waarde van liefde herkennen. Er is alleen nog niemand zo gek geweest om 10.000 euro uit te geven aan de zoektocht naar liefde”, zegt de vastgoedondernemer. ,,Aan de andere kant zijn er veel mensen die herkennen hoe lastig daten is in 2021. Vooral met al die apps tegenwoordig.”

Het vliegtuig, de gelikte website en de meer dan honderd filmpjes van Bekende Nederlanders hebben Noppert goed in de markt gezet. Hij heeft er een dagtaak aan om de profielen, wervende teksten en filmpjes van geïnteresseerde vrouwen te lezen en te bekijken. Allemaal krijgen ze een reactie. ,,Als ze mij mailen, hebben ze moeite in mij gestoken. Die tijd wil ik ze ook teruggeven. Al kan ik niet met iedereen op date.”

Dates met een of twee dames

Dat is ook niet wat de Fries wil. Hij plant met een of twee dames een date in. ,,Ik heb niet de illusie dat ik aan een foto en een paar regeltjes tekst kan zien dat dit de ware is”, zegt hij, terwijl er weer twee mailtjes binnenstromen. ,,Daarvoor zul je toch op date moeten. Ik heb er alle vertrouwen in. Als dit niet lukt, dan zal het misschien toch aan mezelf liggen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Video
menu