De redding van Hema is tot een zaak van nationaal belang gemaakt. Alleen, durven de banken wel?

Hema kan over acht weken echt gered zijn door Jumbo-familie Van Eerd óf het bezwijkt alsnog onder de schuldenlast. Dat is de keuze. Of het overnameplan slaagt, ligt vooral aan de drie grote Nederlandse banken.

Jumbo-familie Van Eerd en investeerder Parcom hebben een voorwaardelijke deal gesloten met de obligatiehouders van Hema, om de winkelketen te kunnen overnemen.

Jumbo-familie Van Eerd en investeerder Parcom hebben een voorwaardelijke deal gesloten met de obligatiehouders van Hema, om de winkelketen te kunnen overnemen. Foto: ANP/Remko de Waal

Met hun overnamepitch hebben de investeringsmaatschappij Parcom en Mississippi Ventures, van de Jumbo-familie Van Eerd, van de redding van Hema nadrukkelijk een nationale zaak gemaakt. Wij zijn de Nederlandse kopers van een 'iconisch' Nederlands bedrijf en dat willen we financieren met Nederlands geld van Nederlandse banken, zo is de teneur. Ton van Veen, financiële topman bij Jumbo en adviseur van de familie Van Eerd, kondigde nog net niet aan dat het rode Hema-logo rood-wit-blauw zou worden.

Roofridders

Nieuws

menu