Deze emojis zijn speciaal gemaakt om mensen te wijzen op corona-regels

Corona-emojis. Beeld: Esther van Brakel

Esther van Brakel merkte dat mensen moeite hebben met de regels die gelden bij corona. De Brabantse besloot samen met Joran Backx om de regels uit te leggen in een taal die we allemaal begrijpen. Met emojis.

Tijdens haar quarantaine in Rotterdam - waar Esther na de kunstacademie is blijven wonen - zat ze zich wat te vervelen en wilde iets doen. ,,Ik kom uit Uden en mijn familie woont daar. Mijn tante werkt daar in het ziekenhuis en mijn opa zit daar in een verpleeghuis. Ik zie mijn dorp vaak op tv omdat het zwaar getroffen is door corona. Ik voel me daardoor betrokken.”

Emojis downloaden

Samen met Joran, die ze kent van de kunstacademie, ontwierp ze een aantal emojis. Deze zijn te downloaden op corona-emojis. Via een bestaand programma kun je met een QR code een stickerpakket op je telefoon zetten.

,,We waren zo enthousiast. In vier uurtjes was het gefixt. Wij zijn kunstenaars en hebben de emojis vanuit ons eigen perspectief ontworpen, maar een leraar wil misschien hele andere. Iedereen met een goed idee kan ons tippen via diezelfde website en dan gaan we er mee aan de slag", vertelt Esther.

Op een luchtige manier kritiek leveren

Esther en Joran willen mensen die voor de lol naar buiten gaan op een luchtige manier bewust maken van hoe zelfzuchtig dat gedrag is. ,,Vooral tegenover de mensen die blijven werken in bijvoorbeeld het Bernhoven ziekenhuis. Soms is het moeilijk kritiek te leveren op het gedrag van een vriend of vriendin, maar met een emoji kan je het met humor toch overbrengen. Hoe meer mensen het project zien, hoe beter mensen begrijpen dat het beter is om thuis te blijven.”

De emojis staan ongeveer een week online en zijn gratis te downloaden. Dat is inmiddels al bijna 1250 keer gedaan. Wie wil mag een vrijwillige bijdrage doneren. Dat kan ook helemaal onderaan op de website. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis.

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
In Beeld
menu