Diederik Gommers kritisch op versoepelingen kabinet: 'November en december wordt echt de kritieke periode'

Gommers kritisch over versoepelingen ANP

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, maakt zich zorgen over het mogelijke effect van de versoepelingen die het kabinet vandaag bekendmaakten.

,,We hebben deze zomer gezien dat het aantal besmettingen toeneemt als mensen meer contact met elkaar hebben. Dus ik hoop dat we geleerd hebben van de zomer, want we gaan nu nog de moeilijke winterperiode in’‘, zegt hij kritisch over het kabinetsbesluit tegen Radio 1.

,,De maand november en vooral de maand december staan bekend om de verkoudheidsvirussen. Dat wordt echt de kritieke periode, dus ik zou echt voorzichtig zijn op het moment”, vult hij aan.

Echt voorzichtig zijn

Gommers zegt dat het OMT - waar hij deel vanuit maakt - nog geen advies heeft gegeven aan het kabinet over de versoepelingen maar dat het kabinet ook besluiten kan nemen zonder advies van het OMT. Ook is de arts niet helemaal gerust over het vaccin van farmaceut Pfizer.

Gommers sprak gisteren met de directeur van Pfizer Nederland gesproken. ,,Waar ik een beetje van schrok is dat er 50 miljoen vaccins gemaakt zijn door Pfizer wereldwijd en dat voor ons land geldt dat we in de eerste maanden maar 10.000 mensen per maand zouden kunnen helpen. Ja en dat zijn nog maar hele kleine aantallen.”

Hij voorziet dat Pfizer ‘wel even tijd nodig’ heeft om de productie op te schroeven. ,,Als het maar voor 10.000 mensen is, dan is dat een druppel op de gloeiende plaat.’‘

Nieuws

menu