Diederik Gommers twijfelde over eigen boosterprik

Diederik Gommers. FOTO ARIE KIEVIT

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC), heeft getwijfeld of hij wel een boosterprik zou nemen.

Dat vertelt hij in antwoorden op vragen van lezers via reactieplatform NUjij van nieuwssite NU.nl.

,,Het grappige is: ik heb zelf ook getwijfeld over het halen van m'n boosterprik. Ik dacht: ik ben gezond, heb me al twee keer laten vaccineren en ik hou me aan de regels. Waarom dan toch weer een vaccin? Waar houdt het op?”, vertelt hij.

Onvoldoende antistoffen

Uit een antistoffentest bleek dat hij niet genoeg antistoffen had. ”Daar schrok ik wel even van. Ik dacht: wat als ik op de ic zou komen te liggen? Daarnaast: hoe vervelend is die prik nou echt? Toen ik de uitnodiging kreeg, heb ik meteen een prik gehaald.”

Iedereen twijfelt, zegt hij. ,,Dat is meer dan normaal. Ik wilde gewoon even voor mezelf nadenken. Ik vroeg me af: wat zijn we nou aan het doen? Maar ik vertrouw het vaccin volledig, daar had het niets mee te maken.”

Regels voor jongeren

Op een andere vraag die van lezers was binnengekomen en door NU.nl werd voorgelegd, zegt hij dat er andere regels moeten komen voor jongeren. ,,Ik weet nog niet hoe dit precies zou werken, maar zoals het nu gaat, duurt het te lang en is er te weinig perspectief.”

Nieuws

Meest gelezen

menu