Dit is de Mol van het WIDM-jubileumseizoen

Jeroen Kijk in de Vegte is de mol, Nikke de Jager wint ANP

Wie saboteerde toch steeds het spel in het jubileumseizoen van Wie is de Mol? Op die vraag is in de finale van de populaire serie eindelijk een antwoord gekomen: het is niemand minder dan Jeroen Kijk in de Vegte. Nikkie de Jager en Tygo Gernandt stonden naast de Mol in de finale.

Gernandt is de verliezende finalist dit seizoen. Nikkie de Jager, die aan de start van het seizoen ervan verdacht werd dat ze de Mol was, is de winnende finalist.

Zij ontmaskerde Kijk in de Vegte als de Mol en gaat met maar liefst 12.580 euro naar huis. De Jager houdt het geld echter niet zelf, maar doneert het aan het KWF. De YouTube-ster verloor in 2018 haar broertje aan een zeldzame vorm van kanker.

Geld in eigen zak

De 46-jarige Kijk in de Vegte deed zaterdagavond een boekje open over zijn werkwijze. Zo stak hij geld in eigen zak toen de kandidaten geld moesten doorwisselen en spande hij in aflevering twee een Italiaanse vrouw voor zijn karretje om de rode luiken dicht te doen, terwijl hij die eerder nog met Nikkie had geopend. 

Een groot deel van de Molloten thuis had het bij het rechte eind. Maar liefst 51 procent van de 36431 mensen die aan een poll op deze site meewerkten, hadden hun pijlen op de radio-dj gericht.


Eerder vandaag gaf de Mol zichzelf al  bloot in een interview  bij het AD. Toen was het echter nog onduidelijk wie de afzender was. ,,Ik heb als Mol enorm veel risico’s genomen. Maar dat wilde ik ook. Ik wilde een stuntmol zijn”, zei Kijk in de Vegte over zijn aanpak.

Dit jaar waren er overigens geen verborgen aanwijzigingen, zo bevestigt een woordvoerster van AvroTros.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu