Dit is de weersverwachting voor komend weekend: het blijft droog en de zon laat zich vooral zondag zien in Drenthe en Groningen. Volgende week gaat de temperatuur verder omhoog

Zwemplas 't Gasselterveld. Foto: Marcel Jurian de Jong

Goed nieuws voor mensen die dit weekend naar buiten willen. Er wordt geen regen verwacht in Drenthe en Groningen en vooral zondag belooft een zonnige dag te worden.

Dat meldt Weeronline . Voor zaterdag wordt een temperatuur van 17 tot 19 graden in het Noorden voorspeld. ,,Zaterdag is het in de ochtend op verschillende plaatsen grijs en nevelig door laaghangende bewolking. Er zijn ook plaatsen waar de zon schijnt. In de middag zijn er zonnige perioden en stapelwolken."

Op zondag wordt flink wat zon verwacht. ,,De wind is zwak tot matig en komt uit het noordoosten tot oosten. Hierbij kunnen we temperaturen verwachten van 20 graden aan de noordkust, zo’n 23 graden in het midden van het land en in het zuiden en zuidoosten wordt het 24 graden."

Genieten van de septemberzon

Na het weekend draait de wind naar het noordwesten. Hoewel er maandag vooral in het Noorden kans is op een bui, is het met maxima van 20 tot 25 graden warmer dan normaal. ,,De dagen daarna blijft het waarschijnlijk droog en kunnen we langer genieten van de septemberzon. De temperatuur gaat omhoog en met 23 tot 27 graden is het warm voor de tijd van het jaar", aldus Weeronline.

Nieuws

menu