Dit is het goede nieuws van deze week: Een historicus met fantasie, een aanstormend tennistalent en de instroom van oude bekenden in de horeca

Dit is het goede nieuws van deze week.

Goed nieuws is geen nieuws, heet het. Nou wij denken van wel! Lees hier het wekelijkse overzicht van het liefste, leukste, meest hoopvolle en grappige nieuws uit Groningen en Drenthe.

Deze man helpt jongeren weer aan het lezen

 

Je bent historicus en je wilt graag schrijven. Dan begin je toch gewoon. Dat deed Bram Baptist uit Meeden dan ook. Zijn eerste boek werd nog in eigen beheer on demand uitgegeven. Datzelfde jeugdboek, getiteld De Zilveren Dame,  is net opnieuw uitgebracht door de Belgische uitgever Hamley Books. En niet zomaar, het verschijnt op papier, als luisterboek en als e-book. Kun je nog eer variaties verzinnen?

 Het is een avonturenboek dat zich afspeelt in de middeleeuwen. Baptist rekent er op jongeren aan het lezen te krijgen want hij heeft daarvoor het belangrijkste argument: de boeken zijn niet al te dik. En met een historicus aan het schrijven reken je op een verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten. Nee hoor, het is allemaal fantasie . Ook leuk.

Jasmijn uit Niebert rammelt aan de poort van de tennistop

 

Je zou het met alle aandacht voor de Olympische Winterspelen bijna vergeten, maar er vinden ook nog andere sportevenementen plaats. In het Tunesische Monastir won tennisster Jasmijn Gimbrère uit Niebert haar zesde dubbelspeltitel in het profcircuit. Ze won het toernooi met haar dubbelpartner Haruna Arakawa.

Met de overwinning behoort Gimbrère tot de beste 500 van de wereld. Da’s nog niet erg indrukwekkend vindt u? Nou, de weg naar de top is lang. Betty Stöve stond ook niet zo maar op Wimbledon .

Meppel is straks een week lang fietshoofdstad van Europa

 

Meppel is deze zomer het kloppend hart van 16e Europese week van het fietstoerisme. 15.000 mensen uit heel Europa gaan Drenthe, de fietsprovincie bij uitstek, per ongemotoriseerde tweewieler verkennen.

Dat dit evenement naar Meppel komt is een mazzeltje want het was aanvankelijk gepland in Bastenaken in de Belgische Ardennen. De wateroverlast van vorig noopte de organisatie uit te wijken naar een drogere plek. Zouden die organisatoren weten dat bij een onverhoopte waterramp in Drenthe juist Meppel als eerste onderloopt ?

Er wordt weer gesneden in de OK’s

 

Opklaringen aan het ziekenhuisfront. Nu de coronapandemie de IC’s minder belast, kunnen bij de Treant ziekenhuizen in Stadskanaal, Emmen en Hoogeveen de operatiekamers weer open. Andere ziekenhuizen volgen hopelijk snel. Zet het mes er maar weer in.  Er wordt weer gesneden. En dan bedoelen we niet dat er minder geopereerd wordt .

Horecapersoneel voelt zich uit en thuis in de horeca

 

Meer pandemie-gerelateerd nieuws. Horecapersoneel verliet de branche een kleine twee jaar geleden massaal omdat de gehele sector op slot was gedraaid. De obers, serveersters, gastdames ,gastheren en koks waaiden uit naar allerlei bedrijfstakken. Sommigen werden zelfs coronatester.

Nu de bedrijvigheid langzaamaan terugkeert blijkt dat het meeste oorspronkelijke horecapersoneel terug wil naar een betrekking in café, club, hotel of restaurant.

Ondernemers vinden klantentrouw heel belangrijk maar loyale werknemers die zorgen dat je klanten tevreden huiswaarts keren en ook weer terugkomen in de zaak, dat is (bijna) onbetaalbaar .

Deze schaatser kan ook heel goed voorspellen

 

Nog wat sport dan. Marcel Bosker uit Groningen maakte zijn debuut op de Olympische Winterspelen. Hij deed mee aan de 1500 meter schaatsen, of zoals sportcommentatoren dan zeggen, de metrische mijl. In de dweilpauze liet Bosker zich ontvallen dat hij zich bij de top tien zou scharen. En zie, zijn voorspelling kwam uit. Met een tijd van 1.45,42 werd hij negende. Bosker doet ook nog mee aan de ploegenachtervolging. Met teamgenoten Sven Kramer en Patrick Roest maakt hij kans op olympische roem. Als Bosker daar nu ook ‘ns een voorspelling aan waagt

De nacht staat op en de politie legt het werk neer

 

Nachtclubs gaan zaterdag bij wijze van demonstratie open onder de noemer De Nacht staat op. En zoals het gebruikelijk is in Nederland is over zoiets altijd gedoe. In Groningen kondigden clubs aan open te gaan.

Vervolgens liet de gemeente weten te zullen handhaven. Optreden tegen, in plaats van optredens voor uitgaanspubliek. De ingrediënten voor een akelige confrontatie in de nacht waren aldus in de pan gegooid. Zover komt het gelukkig niet. De politie, die ook actie voert maar dan voor een  beter loon, legt het werk namelijk neer. Ook een demonstratie maar dan anders. Optreden tegen geopende clubs zit er dus niet in. Maar de gemeente Groningen kondigt nu toch torenhoge boetes aan tegen bedrijven die zaterdag na 22 uur open zijn. Da's toch geen goed nieuws voor de ondernemers.

Nieuws

menu