Dit is het goede nieuws van deze week: een voetballer krijgt verkering met een grensrechter en een dief brengt twee fietsen bij de politie

Jeff en Shona in Roma.

Goed nieuws is geen nieuws, heet het. Nou wij denken van wel! Lees hier het wekelijkse overzicht van het liefste, leukste, meest hoopvolle en grappige nieuws uit Groningen en Drenthe.

Hoera, de basisscholen gaan weer open

Demissionair onderwijsminister Arie Slob heeft zich, aan het einde van de rit van het kabinet Rutte III, nog even populair gemaakt bij docenten en ouders van schoolgaande kinderen. De scholen in het basis- en voortgezet onderwijs gaan weer open. Dat scheelt weer een hoop kopzorgen voor wat betreft opvang.

En ook goed nieuws voor het sporten, Jongeren mogen nu buitensporten tot 17 uur, dat wordt opgerekt naar 20 uur.

Rest de vraag, wat gebeurt er met het hoger onderwijs, de middenstand en de cultuur?

FC Emmen verdediger doet een-tweetje met vierde official

FC Emmen verdediger Jeff Hardeveld heeft verkering met KNVB-official Shona Shukrula. Zij staat zo nu en dan als vierde official langs de lijn bij wedstrijden van FC Emmen. Ze volgt spel en spelers nauwlettend. Het stel deelde foto’s van hun verblijf in Rome. Het nieuwtje geeft de voetbaltermen buitenspel en langs de lijn geheel nieuwe inhoud. Als ze straks maar niet ruziën of de bal ‘uit’ dan wel ‘over’ is .

Westerwolde springt in het diepe met aankoop overdekt bad

In Vlagtwedde kunnen ze kopje onder blijven gaan en daar zijn ze maar wat blij om. Het overdekte zwembad in vakantiepark Emslandermeer wordt overgenomen door de gemeente. De eigenaren van het bad wilden er vanaf vanwege de kosten. Een koper liet lang op zich wachten en bijna was de sloper al besteld. De gemeente Westerwolde heeft besloten de voorziening in de benen te houden. Da’s mooi voor Vlagtwedde en de zwemliefhebbers. Nu maar hopen dat de gemeente exploitatietechnisch niet nat gaat .

Krimp? Welnee, Noord-Nederland groeit tegen de verwachting in

Verlaten dorpen, lege scholen, gesloten winkels, geen openbaar vervoer. Kortom: een onleefbaar platteland. Dat was het scenario van de krimp dat jarenlang als een grauwsluier over Noord-Nederland hing.

Maar zie nu eens. Het Centraal bureau voor de Statistiek stelt bevolkingsgroei vast voor heel het Noorden. Alleen in Eemsdelta, Smallingerland en De Fryske Marren nam het aantal inwoners in 2021 af. De Nederlandse bevolking groeide met zo’n 118.000 inwoners tot 17,6 miljoen, vooral in de grote steden en voor een flink deel door immigratie.

Laat dus de bussen rijden, open scholen en winkels, het platteland heeft de toekomst. Oei, als er nu maar niemand op het idee komt om te roepen dat het land ‘vol’ is .

Fietsendief maakt het de politie in Uithuizen gemakkelijk

Een fietsendief meldde zich onlangs op het politiebureau in Uithuizen met twee fietsen die gestolen waren op het station in deze plaats. De dief is aangehouden en verhoord . Nu moeten de agenten nog echt aan het werk. Ze moeten de rechtmatige eigenaren van de rijwielen opsporen. Ach, willen zij zich ook melden, is de oproep. De politie heeft het al druk genoeg. (Met het doen van dit soort oproepen).

Mooi meegenomen, een paar tientjes extra

Wat staat er op mijn loonstrookje? Het is de vraag die veel werkenden in de eerste maand van het nieuwe jaar bezighoudt. Specialisten hebben de belastingtarieven door geplozen en ze concluderen: de meeste werkenden en gepensioneerden gaan er iets op vooruit. Een tientje of twee tientjes meer in de knip ... Dat kan iedereen goed gebruiken. De prijzen van huizen, energie en levensmiddelen stijgen al hard genoeg.

Het plafond stortte in maar het huis van Christiaan en zijn vriendin is veilig verklaard

Het nieuwe jaar begon voor Christiaan (28) en zijn vriendin in de Groningerstraat in Assen als de spreekwoordelijke nachtmerrie. Op zaterdag 1 januari stortte het plafond van de woonkamer in hun woning naar beneden.

De boze droom lijkt voorbij. Het plafond is meteen gestut en dinsdag kwam de gemeente voor een inspectie langs. De woning en de constructie van het gebouw zijn veilig verklaard. „De stuclaag van het plafond heeft losgelaten en daarbij een schilfer van de vloer erboven meegenomen. In totaal is ongeveer één emmer met stucwerk naar beneden gekomen”, luidt de verklaring.

Rommel opruimen, herstellen en op naar een beter vervolg van 2022 .

Familie uit Staphorst hangt in de Hermitage Sint Petersburg

Een portret van de familie Tiemens uit Staphorst schittert sinds kort in de Hermitage in Sint Petersburg. Jawel! Zo vaak komt het niet voor dat Staphorst en Sint Petersburg in één zin genoemd worden en nu dus al twee keer achterelkaar! Ezra Böhm (21), uit Utrecht en studerend aan de Fotovakschool in Amsterdam maakte het portret van de familie in de serie The Identity of Holland. Daarin brengt hij de overgebleven traditionele klederdrachten van Nederland in beeld. Met de expositie in de Hermitage kun je met recht zeggen: scherp geschoten .

Met de mentaliteit van Dany Buijs zit ‘t wel goed

Trainer Danny Buijs van FC Groningen toont de ware sportersmentaliteit. Voor de kerst - natuurlijk pal voor de feestdagen - krijgt de oefenmeester van het management te horen dat hij aan het einde van dit seizoen mag vertrekken. Als een bokser die net tegen het canvas is gebeukt, krabbelt Buijs nu weer op. Heeft waarschijnlijk even denkbeeldig met het hoofd geschud en is nu klaar voor de volgende ronde. Maak er wat van Danny en verras vriend en vijand met een hoge eindklassering van de trots van het Noorden. Een volgende club meldt zich dan vanzelf. Bij Go Ahead Eagles en Heracles lijken vacatures te ontstaan .

Politie-agent Eva heeft met Dr. Bernhard het recept voor en gezellige jaarwisseling

Ken je de hit Dr. Bernhard van Bonnie St. Claire (met een gastrol voor Ron Brandsteder) nog? Het nummer uit 1976 bleek tijdens de recente jaarwisseling het recept voor en gezellig oud en nieuw in de wijk Oosterpoort in Groningen waar het er in het verleden nog wel ‘ns ruig aan toe kon gaan. Politie-agent Eva veroverde de harten van de wijkbewoners door het lied vol overtuiging te playbacken. Op Dumpert is ze vervolgens viraal gegaan zoals dat heet . Als Eva het zo in de buurt gemoedelijk houdt moet ze, zoals jurylid Barry Stevens vroeger in de Playbackshow zei, vooral doorgaan!!!

Nieuws

menu