Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht dinsdag 12 april

Dagoverzicht dinsdag 14 april.

DJ Wim Drent over zijn ontslag, Henk Nijboer als gedroomde opvolger van Ploumen en de slagbomen bij het Gasselterveld (die eindelijk werken). Lees hier wat je (mogelijk) gemist hebt vandaag.

Zonder geld uit Brussel geen Lelylijn en Nedersaksenlijn

Zonder Europees geld gaat het een hele toer worden om de Lelylijn en Nedersaksenlijn aangelegd te krijgen , werd maandag duidelijk in een Kamerdebat.

Het kabinet heeft weliswaar 3 miljard euro gereserveerd voor de gedroomde spoorlijn van Amsterdam via de Flevopolder en Friesland naar Groningen, maar dat bedrag is nooit genoeg, weet staatssecretaris Vivianne Heijnen (CDA). Kamer en kabinet azen daarom op Europees geld.

'Als het nog misgaat, vreet ik mijn sjaal op'

FC Emmen staat op de drempel van promotie naar de eredivisie. Vrijdagavond kan het al gebeuren . Ook het kampioenschap lonkt. De spanning loopt op vertellen vier fanatieke supporters uit Emmen, Barger-Oosterveld, Hoogeveen en Nieuw-Amsterdam. Ze zijn al jaren besmet met het FC Emmen-virus.

Meer lezen over voetbal? Of liever ander sportnieuws? Klik dan hier .

Henk Nijboer de gedroomde opvolger?

Lilianne Ploumen stopt per direct als leider van de PvdA . Ze geeft ook haar Kamerzetel op, laat ze in een verklaring weten.

Haar vertrek kan voor twee Groningse politici gevolgen hebben . Kamerlid Henk Nijboer zou haar plek als fractievoorzitter kunnen innemen. De 25-jarige Bushoff, gemeenteraadslid in Groningen, stond vorig jaar op plek 13 op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Drie jaar cel in plaats van geëiste 15 maanden

Hoogst ongebruikelijk: twee Emmenaren tegen wie 15 maanden cel was geëist voor grootschalige drugshandel vanuit een appartement in Bargeres, krijgen een veel hogere straf .

De mannen moeten allebei drie jaar de cel in. Tijdens de inval in een appartement in Bargeres in Emmen in 2018 waren de mannen allebei 22 jaar en werd er in totaal 61 kilo harddrugs gevonden, waaronder speed en MDMA. Dit had een straatwaarde van ongeveer een half miljoen euro. Volgens het OM fungeerde het appartement als opslaghuis waarna de drugs via de post naar het buitenland werden verstuurd.

Meer nieuws uit Drenthe? Hebben we! Kijk hier maar eens .

DJ Wim Drent neemt live ontslag

Op maandag nam DJ Wim Drent radicaal afscheid van Radio Continu. In zijn eigen radioshow liet hij weten „opeens muziek te moeten draaien waar volgens mij geen hond op zit te wachten”. Per direct pakte hij zijn spullen: sindsdien staat de telefoon van de geboren Stadskanaalster roodgloeiend.

Drent, die met zijn alias Evert Baptist meerdere hits scoorde, staat versteld van alle reacties . Op sociale media stromen de complimenten en steunbetuigingen binnen. „Boekingen gaan door het dak, dus windeieren heeft deze actie me niet gelegd.”

Het laatste nieuws uit Groningen lees je hier .

Verder in het nieuws

Aanrader van de redactie

Ze worden ook wel hemelse paarden genoemd en er zijn er maar 5000 van op de hele wereld. Stoeterij Argamak in De Wijk had al 21 Akhal Teke paarden op stal en deze week zijn er twee bijgekomen uit Oekraïne .

De ‘vluchtelingen op vier benen’ staan na een week reizen eindelijk op stal bij fokkers Godert Willem baron de Vos van Steenwijk (87) en zijn vrouw Clara barones Van Pallandt (86) op Huize Voorwijk in De Wijk.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

 

Nieuws

menu