Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht dinsdag 12 oktober

Dagoverzicht van het nieuws van 12 oktober 2021. Bewerking: DVHN

Jaap van Dissel, Hugo de Jonge en een heleboel coronanieuws. Maar ook verhalen over de jonge horlogemaker Michiel Holthinrichs, Ricardo en Elise, de walrus, wintersport en Gerrit Krol (z’n brug). Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

‘Griep is geen grap’

Niet alleen de risicogroep, maar ook hun mantelzorgers, familie en zorgverleners moeten dit seizoen de griepprik halen. Die oproep deed Jaap van Dissel (hoofd van het RIVM). De afgelopen anderhalf jaar is er nauwelijks griep geweest, waarschijnlijk dankzij de coronamaatregelen. Daardoor ging de immuniteit echter flink achteruit.

Virologen vrezen dus dat er een flinke griepgolf op ons afkomt. Wanneer slaat het virus toe, kun je griep en corona tegelijk krijgen en zijn er genoeg vaccins?

Valt wintersport in het water?

Het faillissement van de Deense luchtvaartmaatschappij Great Dane Airlines zorgt voor problemen voor de wintersportvakanties naar Scandinavië vanaf Groningen Airport Eelde. De Drentse reisorganisatie BBI Travel zoekt naarstig naar een andere vliegmaatschappij om de vluchten over te nemen.

Klik hier en hier voor meer nieuws uit Drenthe.

Wordt-ie hoog of wordt-ie laag? Besluit over de Gerrit Krolbrug nadert

Een hoge of lage Gerrit Krolbrug maakt niet uit voor het aantal brugopeningen , stelt schipper Dirk van Driel in navolging van het Gerrit Krolbrug Comité. De recreatievaart kan volgens hem net zo goed door de Stad varen. Over de nieuwe brug over het Van Starkenborghkanaal is ongekend veel te doen. Morgen neemt de gemeenteraad het besluit.

Nog meer Groningen? Klikken!

112-nieuws van vandaag: fietsster onder taxibus, opgesloten in brandend huis en 7 automobilisten raken rijbewijs kwijt

Hieronder een greep uit het politienieuws van vandaag: Een taxichauffeur heeft een fietsster aangereden in Haren. De 20-jarige vrouw kwam onder de taxibus terecht en moest door de brandweer bevrijd worden.

In Assen werd in de nacht van maandag op dinsdag brand gesticht bij een woning. De bewoonster ontdekte de brand maar kon haar huis niet uit , omdat er een bankje voor haar voordeur was gezet.

Vrienden van de verongelukte Ricardo (20) uit Stadskanaal en Elise (18) uit Bellingwolde zijn een crowdfundingsactie begonnen voor een gedenksteen .

Bij een snelheidscontrole op de Oude Dijk tussen Exloo en Tweede Exloërmond heeft de verkeerspolitie gisteravond binnen een half uur het rijbewijs van zeven automobilisten in beslag genomen.

Een ansichtkaart uit Rusland

Na vier seizoenen FC Emmen koos Glenn Bijl voor een avontuur in Rusland. De in Stadskanaal geboren en getogen rechtervleugelverdediger maakte in augustus de overstap naar Krylya Sovetov Samara . „Het is in Rusland niet gebruikelijk dat fans met hun club naar uitwedstrijden reizen, maar tijdens onze wedstrijden op vreemde bodem worden we altijd aangemoedigd vanuit het uitvak.”

Lees hier meer sportnieuws .

Coronacijfers en nieuws: meer besmettingen, boosters voor ouderen en nepnieuws

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 56 nieuwe coronabesmettingen in Drenthe en 48 in Groningen. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente . Dat het aantal besmettingen landelijk flink oploopt, bleek vanmorgen uit de weekcijfers van het RIVM.

En in de ziekenhuizen in Groningen, Drenthe en Friesland liggen dinsdag in totaal 31 patiënten met coronaklachten . Dat zijn er 10 meer dan een week geleden. Ondertussen spreekt het kabinet over de mogelijkheid om de ‘oudste ouderen’ een boosterprik tegen corona te geven, aldus demissionair zorgminister Hugo de Jonge.

Zijn ministerie gaat ook harder optreden tegen medische misinformatie . Uit onderzoek blijkt dat nog altijd 60 procent van de mensen ten onrechte gelooft dat vaccinaties mogelijk kunnen leiden tot autisme en weet 80 procent niet dat de griepprik de kans op een hartinfarct verkleint (met 36 procent).

Al het coronanieuws check je in ons dossier .

Verder in het nieuws

De walrus die vorige week nog op de pier van Harlingen lag te rusten, heeft zich nu verplaatst naar de pier in de haven van Terschelling

Compensatie voor energiekosten vanwege hoge gasprijzen? Ministers Blok en Hoekstra zijn nog aan het rekenen , maar willen zeker ‘iets’ doen

Elektronicaconcern Coolblue verhuist in Groningen van Het Hout naar het nabij gelegen Sontplein. Check hier meer economische verhalen, zoals deze: waarom duurzame landbouw in Nederland niet van de grond komt

Tip van de redactie

Hij wilde architect worden, maar tijdens zijn studie raakte Michiel Holthinrichs uit Odoornerveen in de ban van luxe horloges . Die maakt hij nu zelf. Met een 3D-printer. Bekijk ook de video over hoe dat precies in z’n werk gaat .

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar https://dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

Meest gelezen

menu