Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht dinsdag 15 februari

Beelden uit het belangrijkste nieuws van dinsdag 15 februari.

Versoepelingen, een omgevallen telescoopkraan bij Ikea in Groningen, ontsnapte prairiehondjes in Wildlands en sportvrouw Melanie Helweg uit Beerta. Lees hier wat je (mogelijk) gemist hebt vandaag.

Nederland gaat verder van het coronaslot

Minister Ernst Kuipers kondigt dinsdagavond tijdens een persconferentie versoepelingen aan. Nederland gaat in drie stappen verder van het coronaslot. Dit zijn de versoepelingen die Kuipers tijdens de persconferentie aankondigde.

Telescoopkraan valt om bij Ikea in Groningen

Op de parkeerplaats van Ikea aan de Roskildeweg in Groningen is dinsdag een telescoopkraan omgevallen en terechtgekomen op een gasleiding. De woonwinkel werd ontruimd .

Fase 2 van ‘Operatie Julianaplein’ aan de zuidelijke ringweg in Groningen is begonnen

Groningen krijgt een nieuw Julianaplein en dat zorgt voor verkeershinder. Fase 2 van de werkzaamheden is begonnen. In dit artikel word je bijgepraat over afsluitingen en alternatieve routes .

Al het nieuws uit Groningen? Dat vind je hier

Celstraf voor antivaxer uit Emmen die Hugo de Jonge bedreigde

Een 32-jarige antivaxer uit Emmen is veroordeeld voor het bedreigen van Hugo de Jonge . ‘Kogel door je kop en een bom op de Tweede Kamer, alles opgelost’, schreef de Emmenaar op de Facebook-pagina van de toenmalige minister van Volksgezondheid.

Prairiehondjes in Wildlands ontsnappen en trekken in bij broedende pinguïns

Verzorgers in Wildlands in Emmen stonden (niet voor het eerst) raar te kijken toen een paar prairiehondjes bleken te zijn ontsnapt. De diertjes bleken in hun intrek te hebben genomen bij de pinguïns. Dat ging goed en vangen hoefde niet meteen. Totdat er toch een probleem dreigde.

Meer nieuws uit Drenthe? Je kunt hier verder lezen

Werknemers van glasvezelfabrikant in Westerbroek starten productie weer op na acties en stakingen

Werknemers van glasvezelfabrikant Electric Glass Fiber in Westerbroek hebben de productie dinsdagmorgen weer voorzichtig opgestart nadat die dagenlang was onderbroken door acties en stakingen. De vakbonden hopen dat de Japanse eigenaren van het bedrijf in gesprek willen gaan over een nieuwe cao. De Nederlandse directeur wil dat niet meer.

Schaarste op de arbeidsmarkt: werknemers hebben kansen op een beter betaalde baan

De werkloosheid was in vijftig jaar niet zo laag als nu . Tegelijkertijd is het personeelstekort hoog. Gevolg is dat ondernemers kopzorgen hebben en dat werknemers meer kansen hebben op een beter betaalde baan.

Al het economie gerelateerde nieuws vind je hier .

Vrouwen winnen brons op ploegenachtervolging

Irene Schouten, Ireen Wüst en Marijke Groenewoud uit het Friese Hallum hebben bij de ploegenachtervolging een bronzen medaille veroverd. Dat de Nederlandse vrouwen zich eerder op de dag niet wisten te plaatsen voor de finale kwam niet geheel onverwachts .

Deelnemers Olympische Winterspelen pronken met tatoeages

Sommige deelnemers aan de Olympische Winterspelen doen ondanks hun winterkleding nog steeds hun best om met hun tatoeages te pronken. Bekijk een top vijf van opvallende tekeningen in Peking.

Meer (olympisch) sportnieuws, waaronder de podcast Radio Peking , vind je hier .

Corona in Drenthe en Groningen

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 2131 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 1579 in Drenthe. Bekijk de cijfers in jouw gemeente.

Het aantal patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen is dinsdag voor de derde dag op rij toegenomen . Die stijging is toe te schrijven aan de verpleegafdelingen.

Meer corona? Bekijk ons dossier .

Verder in het nieuws

  • Lerares Karin Starke ziet het helemaal zitten om in het Stadspark in Winschoten een bijna 2 hectare grote schooltuin te realiseren voor alle basisscholen in de gemeente Oldambt

  • Hoe gaat het met de vluchtelingen, hoofdzakelijk uit Afghanistan, die verblijven in het nieuwe asielzoekerscentrum in Paterswolde? DVHN vroeg het hen

  • De gemeente Groningen hoopt dat zoveel mogelijk mensen de auto laten staan als ze hun kinderen naar de Peter Petersenschool of het nieuw te bouwen Integraal Kindcentrum (IKC) De Brink in Haren brengen. Buurtbewoners zijn sceptisch

  • Een bewoner van een luxe vakantievilla in de buurt van Havelte is zwaar gewond geraakt toen hij in april werd overvallen door vier mannen. Hij had een seksafspraak met een destijds 19-jarige escortdame . De zaak diende dinsdag bij rechtbank in Assen

  • Lees het liveblog terug over zaak rond de moord op Els Slurink. Na bijna 25 jaar staat er een verdachte voor de rechter

Aanrader van de redactie

Wat niet kan bestaat niet in het leven van de 21-jarige Melanie Helweg. De sportvrouw uit Beerta heeft lichamelijke beperkingen door de spierziekte Cerebrale Parese, maar daar laat ze zich niet door uit het veld slaan. In een nieuwe aflevering van De Aanpakkers is te zien hoe ze een fraai stukje techniek blootlegt waarmee ze letterlijk hoge bergen weet te bedwingen.

Wil je meer nieuwsbrieven ontvangen? Kijk dan hier en meld je met één klik aan!

Nieuws

menu