Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht dinsdag 17 augustus

Dit mag je niet missen. Dagoverzicht van dinsdag 17 augustus 2021.

Johan Derksen wordt beveiligd met een alarmknop. Mensen met een verzwakt afweersysteem blijken niet beschermd tegen corona. En die XL-testlocatie in Groningen, is die eigenlijk echt nodig? Ook nog nieuws over iets anders dan corona? Zeker: over een man die met een hakmes bij familie op bezoek ging en meer. Bekijk hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Opmerkelijk familiebezoekje

Noem het een wat opmerkelijk familiebezoek. Een 39-jarige man uit Farmsum stond bij familieleden voor de deur. Met een hakmes. Hij stond vandaag voor de rechter .

Evenementenbranche organiseert evenement

De evenementensector staat op de achterste benen. Organisatoren van festivals, evenementenlocaties en leveranciers willen zaterdag de straat op om hun ongenoegen te uiten over de coronamaatregelen. De festivalzomer is onterecht door het kabinet om zeep geholpen, vinden ze.

Opvang Afghaanse vluchtelingen in Zoutkamp

Het ministerie van Defensie heeft de Willem Lodewijk van Nassaukazerne in Zoutkamp aangewezen voor de noodopvang van Afghaanse vluchtelingen.

XL-testlocatie. Is die echt nodig?

25.000 coronatesten per dag kunnen er afgenomen worden. De XL-testlocatie voor Testen voor Toegang bij de P+R Meerstad in Groningen wil zaterdag open. Maar is een locatie met zoveel capaciteit echt nodig ? Het ministerie heeft later vandaag besloten dat de opening uitgesteld wordt.

Meer nieuws uit Groningen? Kijk hier .

Mensen met verzwakt afweersysteem niet beschermd

Mensen met een verzwakt afweersysteem blijken niet beschermd tegen corona. Een derde ‘booster’-prik kan hen mogelijk helpen, maar ze zijn vooral afhankelijk van vaccinatie van hun naasten en de samenleving als geheel. Dat werd vandaag bekendgemaakt na onderzoek van onder meer het UMC Groningen.

Deze patiënten moeten nog steeds vrezen voor covid-19, terwijl de ziekte deze groep ook vaker ernstig treft. ,,Voor ons is het nog steeds lockdown’’, zei niertransplantatiepatiënt Annelies Hilgersom-van Houten.

Meer nieuws over corona? Kijk hier .

62-jarige betaalt 15-jarige jongen voor seks op parkeerplaats in Peize

Een 62-jarige man uit Groningen heeft geregeld met een minderjarige jongen afgesproken op een parkeerplaats in Peize voor seks. De twee hebben elkaar 10 tot 15 keer ontmoet. Het stopte toen de jongen het eind maart vertelde aan zijn ouders. Zij hebben de politie gebeld. De man stond vandaag voor de rechter .

Johan Derksen beveiligd met alarmknop

Toen in zijn praatprogramma werd gesproken over beveiligingen een alarmknop bleek Johan Derksen niet onder de indruk. ,,Bedoel je zo’n knop, Chris? Nou, die heeft iedereen tegenwoordig hoor .” De voetbalanalyticus uit Grolloo onthulde ook op die manier beveiligd te worden. En, zo zei hij, met hem zijn er ‘nog 389 mensen in Noord-Nederland die bedreigd worden’.

Meer nieuws uit Drenthe? Kijk hier .

Coronacijfers: zo gaat het in jouw gemeente

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 75 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 34 in Drenthe. Bekijk hier hoe het in jouw gemeente gesteld is .

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

Vanavond zit hij er weer. Dit is het succes van Joost Oomen in De Slimste Mens. Hij praat in hoofdletters , lijkt op Stefano Keizers en heeft zijn nagels gelakt. ‘Van de finale kreeg ik hartkloppingen.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu