Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht dinsdag 18 januari

Beeld uit het belangrijkste nieuws van dinsdag 18 januari.

The Vices, Tamar, Peter Weening, KopjeK, Henk Staghouwer en Actie Bloem. Lees wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Kort geding tegen krakers van Het Heerenhuis in Groningen

De eigenaar van Het Heerenhuis in Groningen, Stichting Valquest, spant een kort geding aan om te zorgen dat een groep krakers vertrekt. Maar wie is die eigenaar En speelt investeerder Joshua Camera een rol?

Landbouwminister Henk Staghouwer uit Groningen is koploper met bezit vastgoed

De helft van de vers aangetreden ministersploeg heeft naast de privéwoning meerdere panden in eigendom. De Groningse oud-gedeputeerde Henk Staghouwer, minister van landbouw, is koploper .

Al het nieuws uit Groningen lees je hier

Assen bouwt op gemeentehuis duiventil voor ruim 26.000 euro

De duiventil die bovenop het dak van het gemeentehuis in Assen komt, gaat al met al ruim 26.000 euro kosten. Het vogelhok is de finale van een loeispannende soap in de Drentse hoofdstad.

Lerares uit Hoogeveen had seksuele relatie met twee jongens uit haar klas

,,Ik heb hele domme, verkeerde dingen gedaan”. Dat zei een voormalig lerares (32) van RENN4-school De Atlas in Assen dinsdag bij de rechtbank. De vrouw uit Hoogeveen bekende dat zij seksuele handelingen heeft verricht bij twee minderjarige jongens uit haar klas .

Al het nieuws uit Drenthe lees je hier

Culturele instellingen houden bloemenactie in binnenstad Groningen

Cultureel Groningen deelt woensdag bloemen uit als actie om horeca, middenstand en zichzelf steun te betuigen. Ook gaan musea een dag open. De bloemenactie is een alternatief voor het Kapsalon-protest tegen de voortdurende sluiting van de cultuursector.

Wie is de beste noordelijke artiest van 2022?

The Vices zijn op het gala voor de noordelijke muziekindustrie, dat traditiegetrouw aan de vooravond van ESNS plaatsvindt, uitgeroepen tot Beste Artiest van Noord-Nederland. Zangeres Tamar is verkozen tot Beste Talent van het Noorden. Lees hier alles over de prijsuitreiking en de andere winnaars.

Het hele cultuuraanbod zien en lezen? Check ons online cultuurkatern .

Wat als je te maken krijgt met ongewenste intimiteiten, seksuele intimidatie en machtsmisbruik?

Bij The Voice of Holland, een van de populairste televisieshows van Nederland, blijken ongewenste intimiteiten, seksuele intimidatie en machtsmisbruik voor te komen. Wat kun je eigenlijk doen als je hiermee te maken hebt? Vijf vragen en antwoorden.

Wat eten we vandaag?

Ken je het dessert Crêpe Suzette? Daarvan kun je gemakkelijk een gezonde variant maken? Lees hier wat je ervoor in huis moet hebben en hoe je het moet maken.

Ons magazine Meer staat elke week bomvol artikelen over lifestyle, koken, kleding, entertainment en (je raadt het al) meer. Interesse? Klik hier

Corona in Groningen en Drenthe, check hier de besmettingscijfers

Ouders van kinderen tussen de 5 en 11 jaar kunnen vanaf vandaag een uitnodiging voor een coronaprik krijgen. Hoe zit het met die vaccinatie? En waarom zouden ouders hun gezonde kinderen een coronaprik geven? Het antwoord op deze en andere vragen lees je in dit artikel .

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 696 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 600 in Drenthe. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente.

Lees meer coronanieuws, onder meer over het hoogste weekcijfer ooit , in ons dossier .

Verder in het nieuws

  • De mini-sloppenwijk aan de Havenkade in Assen is door de gemeente afgebroken. Het daklozenbouwsel wordt niet langer gedoogd

  • Handbalster Merel Freriks uit Emmen, die in 2019 met het Nederland team de wereldtitel veroverde, maakt met een transfer opnieuw een stap omhoog in haar sportieve carrière

  • Kunnen drugs als ketaminie en MDMA worden ingezet in de zorg? Dit vinden de deelnemers aan de Stelling van de dag

  • Het Drents Archief zet de komende maanden alle Drentse huwelijksaktes tussen 1933 en 1945 online. Een enorme klus , die met behulp van vrijwilligers geklaard wordt

Aanrader van de redactie

Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Mijnbouw bezoekt deze week het aardbevingsgebied in Groningen. Voor veel gedupeerden is de emotionele schade inmiddels groter dan de financiële. Drie gedupeerden stellen in deze video hun vragen aan Vijlbrief . En, ze krijgen antwoord van de staatssecretaris.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu