Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht dinsdag 19 april

Dit mag je niet missen: het belangrijkste ni euws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht dinsdag 19 april

De recensie van Jacques d’Ancona, antieke brommers, 140 vlaggen en onderzoeker Leonie de Jonge. Lees hier wat je (mogelijk) gemist hebt vandaag.

Grote problemen in Ter Apel

Het aanmeldcentrum in Ter Apel barst uit zijn voegen. Asielzoekers sliepen zelfs in tenten. Dit mag niet meer. Het aanmeldcentrum zoekt nu onderdak voor 300 asielzoekers .

Dit verhaal plaatsten we dit weekend: Onderzoeker Léonie de Jonge doet onderzoek naar extreemrechts. Vriendinnen schrikken wel eens van de reacties die ze krijgt .

We hebben veel meer nieuws uit Groningen. Dat lees je hier .

Tóch een promotie-single voor FC Emmen

Anne en Douwe waren dikke vrienden. Samen maakten ze in 2018 een single om de promotie van FC Emmen naar de Eredivisie te vieren. Alleen, hij werd nooit uitgebracht. Nu wordt hij alsnog uitgebracht, maar zónder Douwe .

Ook in Emmen, en vlakbij voetbalstadion de Oude Meerdijk, zijn er grote problemen bij een schoolgebouw. Door een constructiefout moet een groot deel van de gevels worden vervangen. Hoeveel dat kost? ‘Je hebt het echt over tonnen, en dan niet over één, twee of drie’

Hier vind je meer nieuws uit Drenthe .

Wat vindt Jacques d’Ancona?

Onze theaterrecensent bekeek de nieuwe voorstelling van Diederik van Vleuten. Zijn oordeel lees je hier .

Reed jij vroeger ook op een Puch? Museum Westerwolde werkt aan een grote ‘nostalgieshow’. De curatoren zoeken foto’s van Puchs, Kreidlers, Zundapps.

We hebben meer cultuurnieuws . Dat lees je hier.

Een jurkje voor nog geen 10 euro?

Onze duurzaamheidscolumnist Sanne Eva de Vries klikte een tijdje rond op de website van de Chinese modegigant Shein. Ze schrok zich rot .

Meer columns en economie lees je hier .

Een nieuwe Oude Meerdijk

Het is je vast niet ontgaan: FC Emmen speelt volgend seizoen in de Eredivisie. Daarom wil de club een nieuw stadion. Zo staan de zaken er nu voor .

FC Groningen hoeft geen nieuw stadion, maar krijgt wel een nieuwe middenvelder . En dat is een oude bekende van technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

Op onze sport-pagina staat meer nieuws.

Verder in het nieuws

Aanrader van de redactie

Maarten Brandts Buijs (41) heeft maar liefst 140 vlaggen . En op bijzondere (internationale) feestdagen laat hij ze wapperen.

Nieuws

menu