Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht dinsdag 19 oktober

Dagoverzicht dinsdag 19 oktober.

Henk Timmerman van bierbrouwerij Maallust, De Zuidlaardermarkt, tattoo-artist Demi Prij, cabaretier Jochem Myer en de mountainbikeroute in Veendam. Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Mountainbikeroute Veendam zit vol valkuilen

De mountainbikeroute door het recreatiegebied Borgerswold in Veendam is ineens een stuk gevaarlijker geworden. Onbekenden hebben in het fietspad her en der diepe gaten gegraven en vervolgens afgedekt met loof en bladeren. Lees hier hoe wielervereniging Stormvogels met de kwestie omgaat .

De stad rukt op richting Engelbert en Middelbert

Inwoners van Engelbert en Middelbert zien het met lede ogen aan. De stad Groningen rukt op. In de Eemskanaalzone tussen de stad en Meerstad worden 2100 huizen gebouwd. En in Meerstad moeten er nog eens 8000 huizen bijgebouwd worden. Er staan er nu zo'n 11000. Hoe voorkomen de dorpen dat ze door de stadsuitbreiding worden verzwolgen? Hier meer .

Nog meer Groningen? Klikken!

Zo druk was het op de Zuidlaardermarkt

Ondanks beperkingen vanwege een welbekende oorzaak, stond Zuidlaren en wijde omgeving vandaag in het teken van de Zuidlaardermarkt. Zoals de laatste decennia gebruikelijk is, waren er weer veel meer mensen op de markt dan paarden, ponys of ezels. Wil je weten hoe gezellig het was? Klik hier . Wil je weten hoe groot de aanvoer van dieren op de paardenmarkt was? Klik hier .  En hoeveel mensen waren er? Was er nog een beetje handel? Klik hierEn dit zegt een paardenhandelaar over de Zuidlaardermarkt met beperkingen.

Nemen de kleine bierbrouwers er eentje op de Tweede Kamer?

Kleine bierbrouwerijen, zoals Maallust in Veenhuizen, hebben het niet gemakkelijk. Jawel, er wordt bier genoeg gedronken. De brouwerijen hebben te maken met de naweeën van de coronacrisis en daar komt de energiecrisis nog 'ns bovenop. De overheid wil deze ondernemingen bovendien een extra belasting opleggen. Steekt de Tweede Kamer daar een stokje voor? Lees hier verder .

Ike Visser is met Jochem Myer in de wolken

Ballonpiloot Ike Visser uit Frederiksoord vaart met cabaretier Jochem Myjer voor het EO-programma Jochem in de Wolken over de mooiste natuurgebieden van het land. Ike vertelt hoe het is om met een stuiterbal als Myer in een mandje hoog in de lucht te zitten. Klik hier voor Ikes verhaal .

Klik hier voor meer nieuws uit Drenthe.

Coronacijfers

Geen dagoverzicht zonder de coronacijfers. Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 54 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 72 in Drenthe. Ook viel er één sterfgeval te betreuren. Landelijk kwamen er 3949 nieuwe besmettingen bij. Wil je weten hoe de cijfers in jouw gemeente zijn? Klik hier.

Hoe druk zijn de ziekenhuizen met corona?

Opnieuw liggen er weer meer mensen met corona in de ziekenhuizen in Groningen, Drenthe en Friesland. Dat blijkt uit de cijfers die het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) dinsdag heeft gepubliceerd. Bekijk de cijfers hier .

Al het coronanieuws check je in ons dossier .

In welk stadion treft NEC straks FC Groningen

De Goffert, het stadion van NEC uit Nijmegen blijft na het tribune-incident van afgelopen zondag tot nader order gesloten. Eerst wordt onderzocht hoe het ongeluk kon gebeuren. De club moet op zoek naar een andere wedstrijdlocatie. FC Groningen is de eerste club die volgens het speelschema zou moeten afreizen naar Nijmegen. Waar dit duel op zaterdaga 31 oktober wordt gespeeld is nog even de vraag .

Lees hier meer sportnieuws .

Verder in het nieuws

  • Altijd weer gehannes rond stationshond Mannes in Assen. Lees hier waarom de uit de kluiten gewassen kunsthond vandaag weer in het nieuws is
  • Wil je het komend weekeinde vanuit Groningen met de trein op pad? Check dan de reisplanner vooraf goed. Er wordt gewerkt aan het spoor waardoor veel treinen helemaal niet rijden. In veel gevallen worden bussen ingezet. Meer weten? Klik hier
  • Een man uit Groningen wilde in Duitsland met vervalste vaccinatiebewijzen een coronapas ophalen. Hoe dat is afgelopen, lees je hier .

Tip van de redactie

Vanaf januari mogen tattooshops geen huidversieringen meer aanbrengen met de kleuren oranje, rood of geel inkt. De kleuren blauw en groen volgen later. Zo reageren tattooshops in Drenthe op het besluit. Meer lezen? Klikken .

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar https://dvhn.nl/mijn-nieuws

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu