Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht dinsdag 21 december

Beelden uit het nieuws van dinsdag 21 december. Bewerking: DVHN

Koen Venekamp, Zinderella, Job Schoenmaker golft 25 uur per week (en volgt een master scheikunde), in Wijster kon je kleding van neonazi’s kopen, Gina de Boer uit Veendam maakt furore in Italië als zangeres en autocoureur Jan Bakker test met ons de nieuwe afrit van de ringweg. Lees wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Klein Monaco op de ringweg van Groningen

De nieuwe afrit van de Zuidelijke Ringweg bij het Stadspark in Groningen vraagt om ongelukken. Die ‘hoefijzerbocht’ haalt de krant vast nog wel een keer, denkt Jan Bakker (60) uit Niebert. De autocoureur, die nog tegen Michael Schumacher en (vader) Jos Verstappen racete, verwacht dat de bijzondere afrit een grote aantrekkingskracht heeft op ‘sportieve’ rijders. Hij probeerde de bocht samen met ons uit.

Extreemrechtse kleding? Je koopt het in Wijster op de kerstmarkt/demonstratie

Op de illegale kerstmarkt van Forum voor Democratie in Wijster stond zondagmiddag een opvallende kledingkraam. Een met het ‘patriottische’ kledingmerk Batavica, van Oost-Groninger neonazi Harm-Jan Smit (32). Het kledingmerk wordt op YouTube gepromoot door een (anoniem) account dat onder meer beelden van demonstratiemarsen van neonazi’s toont.

Meer nieuws uit Drenthe lees je hier. Bijvoorbeeld over de 38-jarige man uit Engeland die om het leven kwam bij het ernstige ongeval met meerdere vrachtwagens op A28 tussen Hoogeveen en Meppel.

Feest voor Ronald McDonald

Koen Venekamp bracht een paar jaar geleden wat tijd door in een Ronald McDonald Huis. Zijn zusje moest een openhartoperatie ondergaan. Koen houdt vanavond een online feestje om geld in te zamelen voor het goede doel. Volg de livestream vanaf 20.00 uur en bekijk hier de video die wij vooraf maakten.

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden . Lees bijvoorbeeld over het drama in Appingedam en waarom buschauffeurs in Ter Apel beveiligers in hun bussen willen .

Nachtmerrie voor sprookjespremière

Voelen hoe het publiek ademt. Dat is wat regisseur Moniek Merkx het meeste mist. En juist dat zit er voorlopig niet in. De harde lockdown zet een streep door de geplande première van de theatervoorstelling Zinderella . Toch wordt in de Groningse Stadsschouwburg nog volop gewerkt.

Het hele cultuuraanbod zien en lezen? Check ons online cultuurkatern . Daar lees je over het kerstcadeau van Historica Sanne Meijer: Op bezoek in Bethlehem, een Gronings kerstverhaal als luisterboek.

Golf + scheikunde

Job Schoenmaker (22) moet zijn tijd goed indelen. Hij speelt golf op hoog niveau én volgt de masteropleiding scheikundige technologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dus staat hij op een druilerige maandagochtend, terwijl zijn medestudenten nog in hun nesten liggen, in alle vroegte te oefenen op het onderdeel putten.

Voor al het laatste sportnieuws kijk je in ons sportkatern. Lees bijvoorbeeld waarom oud FC Emmen-spits Mario Bilate dit tweette: ‘Boeit me geen ene tyfus hoe ik herinnerd word als voetballer.’

Italianen zijn dol op de kolengruisstem van Gina de Boer uit Veendam

Gina de Boer uit Veendam kwam in The Voice Senior in Nederland niet ver met haar versie van A piece of my heart van Janis Joplin. Maar de Italianen zijn dol op haar 'kolengruisstem'. Daarmee gooit ze nu hoge ogen bij de Italiaanse versie van de talentenjacht voor senioren .

Meer lezen over cultuur en media? Hier vind je alles.

Nederland ontboert? Denk ‘t niet

Er zijn steeds minder boeren in ons land die stoppen met hun bedrijf. Dat zegt landbouweconoom en veehouder Cor Pierik van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). ,,Het tempo is duidelijk afgenomen.’’

Meer economisch en financieel nieuws ? Onze redacteuren zitten erbovenop. De oproep aan ondernemers staat nog steeds: hoe bied jij de zoveelste lockdown het hoofd? We willen het graag weten voor een verhaal.

Zorgen over zorgpremies? Niet met dit handige overzicht

We hebben nog een week om de zorgpremies te vergelijken. Blijf je bij je verzekeraar of kies je voor de concurrent? Dat is toch geen vraag om tijdens de feestdagen mee rond te lopen... Kijk in dit overzicht om snel te zien welke aanbieder de goedkoopste is.

Ons magazine Meer staat elke week bomvol artikelen over lifestyle, koken, kleding, entertainment en (je raadt het al) meer. Interesse? Klikklikklik hier

Coronanieuws: meer foute tests en valt de wintersport in het water?

Het aantal Drenten en Friezen dat een verkeerde uitslag van hun coronatest heeft gekregen, is inmiddels opgelopen tot 398. Gisteren waren dat er nog bijna de helft , maar het onderzoek liep toen nog. Iedereen die hier de dupe van werd, is ingelicht. Dus heb je niks gehoord, dan klopt de testuitslag die jij kreeg gewoon.

De wintersport naar Oostenrijk gaat mogelijk toch in de ban. Oostenrijkse media melden dat Nederlanders vanaf komende vrijdag in quarantaine moeten.

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 207 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 292 in Drenthe. Dat is een flinke daling ten opzichte van vorige week. Bekijk hier hoe het in jouw gemeente gaat.

Al het coronanieuws lezen? Je vindt het in ons dossier . Bijvoorbeeld over hoe het steunpakket voor ondernemers eruitziet, nu het kabinet wederom een lockdown heeft afgekondigd.

Verder in het nieuws

Zo puzzel jij rond kerst met ons mee

De Dr. Denker Kerstpuzzel geeft je het heerlijke kerstgevoel! Wat is er gezelliger dan samen met familie of vrienden je hoofd te breken over onze cryptische beeldpuzzeltjes? Ben je (nog) geen abonnee, maar wil je wel graag meedingen naar de prijzen? Dat kan zo!

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

Meest gelezen

menu