Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht dinsdag 22 februari

Dagoverzicht dinsdag 22 februari 2022, met o.a. Lil Kleine en Lee Roy Echteld.

De directie van MartiniZorg nam geld, schippers verliezen geld, en Gerrit Jan van D. wil geld. Maar dat is niet alles wat vandaag in het nieuws kwam. Wat zoal wel? Dat lees je in onderstaand dagoverzicht.

Top MartiniZorg zorgde goed voor zichzelf

Complexe (lees: lucratieve) cliënten en ondergekwalificeerd (lees: goedkoop) personeel op de werkvloer. En ondertussen keerde de top van het failliete MartiniZorg zichzelf daverende dividenden uit, en kwamen er - voor zichzelf - puike salarisverhogingen. De medewerkers voelden zich meer dan eens onveilig. ‘Het draaide allemaal om geld.’

Vaarverbod doet pijn in de portemonnee

Rijkswaterstaat heeft vanwege de hoge waterstand het Eemskanaal tot in principe vanavond 23.00 uur gesloten voor scheepvaartverkeer, de provincie Groningen deed dat ook met het Wildervanckkanaal en het Winschoterdiep. De afsluitingen zijn een dikke tegenvaller voor de binnenvaart, zegt Erik Schultz van brancheorganisatie BLN-Schuttevaer . ‘Dat kost veel geld.’

Al het nieuws uit Groningen? Dat vind je hier

Ruinerwold-vader eist schadevergoeding

Bijna vijftien maanden zat hij in voorarrest op verdenking van onder meer vrijheidsberoving en mishandeling van zijn negen kinderen en seksueel misbruik van een aantal van hen. Maar ‘Ruinerwold-vader’ Gerrit Jan van D. werd niet vervolgd, omdat de rechtbank bepaalde dat hij vanwege de gevolgen van een hersenbloeding niet terecht kon staan. Nu eist hij een schadevergoeding.

Meer nieuws uit Drenthe? Je kunt hier verder lezen

Festival Kingsland schrapt Lil Kleine

Steeds meer organisaties nemen afstand van de rapper Lil Kleine nadat beelden naar buiten kwamen waarop te zien is dat hij gewelddadig optrad tegen zijn vriendin. Zo ook Kingsland. Dat heeft zijn drie optredens - waaronder een in Groningen - tijdens het festival op Koningsdag van het programma geschrapt.

Toevallige aanwinst voor Drents Museum

Het Drents Museum in Assen heeft naast De Drentse Madonna van de Haagse School-kunstenaar Jozef Israëls ook een voorstudie van het schilderij aangekocht. Israëls-expert Dieuwertje Dekkers stuitte per toeval op dit werk. Hoofdconservator Annemiek Rens noemt het een ‘fantastische aanwinst’ voor de collectie.

Cultuurverhalen uit Drenthe en Groningen lees je hier .

Stagiair voor FC Emmen

Hij werkte al als assistent-trainer bij PEC Zwolle en trainde een paar seizoenen geleden het beloftenelftal van het grote Paris Saint Germain. Maar het diploma Coach Betaald Voetbal heeft Lee-Roy Echteld nog niet. Om de uren die hij hiervoor nodig heeft te maken, gaat hij nu - als stagiair - aan de slag bij FC Emmen. Donderdag begint Echteld in De Oude Meerdijk.

Lees je graag sportnieuws? Klik dan hier .

Meer nieuws

Aanrader van de redactie

Willem Emmens en Hendrik Barkhof vonden in 1897 het veenlijk dat later bekend zou worden als het Meisje van Yde. Dit duo krijgt binnenkort een eerbetoon op de begraafplaats in Vries. Beeldend kunstenaar Arie Fonk uit Rolde gaat het maken. ‘Emmens en Barkhof hebben met hun vondst Yde samen op de kaart gezet en verdienen deze eer.’ Je leest er hier meer over.

Wil je meer nieuwsbrieven ontvangen? Kijk dan hier en meld je met één klik aan!


Nieuws

menu